Metode pentru a trata tusea copiilor naturist si eficient.

3 Salcamul

Florile de salcam calmeaza accesele de tuse ale copiilor. Sunt foarte benefice si in caz de bronsita sau manifestari astmatice, reducand inflamatia mucoasei respiratorii si ajutand expectoratia. Se recomanda infuzie din flori de salcam, indulcita cu miere naturala.

4 Cimbrisor

Cimbrisorul se poate folosi pentru a trata tusea convulsive, spastica si astmul la copii. De asemenea este un bun antihelmintic. Se administreaza cate 20-30 de picaturi de tinctura de cimbrisor/zi, inainte de masa.

5 Brad

Siropul de ace de brad trateaza tusea persistenta si imunitatea scazuta in cazul copiilor, fiind deosebit de indicat in afectiunile respiratorii. Se administreaza o lingurita de sirop de trei ori pe zi, inainte de masa, minim 7 zile.

Daca nu doriti sa-l cumparati, il puteti prepara acasa: culegeti ace de brad, le spalati si le striviti cu sucitorul pe lemn.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Umpleti un sfert dintr-un borcan cu aceste ace zdrobite si completati restul recipientului cu miere naturala. Inchis ermetic, tineti borcanul langa o sursa de caldura 3 saptamani, dupa care filtrati siropul si pastrati-l la frigider.

6 Cimbru

Cimbrul este o planta de leac pentru bronsita, tuse convulsiva, astm, pneumonie, infectii respiratorii. Efectele cimbrului sunt: expectorant, calmant respirator, bronhodilatator,antimicrobian, imunostimulator. La copii se poate administra sub forma de infuzie, bai fierbinti cu infuzie de cimbru, ulei esential de cimbru.

sursa foto:sxc.hu;shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri