3 Salcamul
Florile de salcam calmeaza accesele de tuse ale copiilor. Sunt foarte benefice si in caz de bronsita sau manifestari astmatice, reducand inflamatia mucoasei respiratorii si ajutand expectoratia. Se recomanda infuzie din flori de salcam, indulcita cu miere naturala.
4 Cimbrisor
Cimbrisorul se poate folosi pentru a trata tusea convulsive, spastica si astmul la copii. De asemenea este un bun antihelmintic. Se administreaza cate 20-30 de picaturi de tinctura de cimbrisor/zi, inainte de masa.
5 Brad
Siropul de ace de brad trateaza tusea persistenta si imunitatea scazuta in cazul copiilor, fiind deosebit de indicat in afectiunile respiratorii. Se administreaza o lingurita de sirop de trei ori pe zi, inainte de masa, minim 7 zile.
Daca nu doriti sa-l cumparati, il puteti prepara acasa: culegeti ace de brad, le spalati si le striviti cu sucitorul pe lemn.
Umpleti un sfert dintr-un borcan cu aceste ace zdrobite si completati restul recipientului cu miere naturala. Inchis ermetic, tineti borcanul langa o sursa de caldura 3 saptamani, dupa care filtrati siropul si pastrati-l la frigider.
6 Cimbru
Cimbrul este o planta de leac pentru bronsita, tuse convulsiva, astm, pneumonie, infectii respiratorii. Efectele cimbrului sunt: expectorant, calmant respirator, bronhodilatator,antimicrobian, imunostimulator. La copii se poate administra sub forma de infuzie, bai fierbinti cu infuzie de cimbru, ulei esential de cimbru.
sursa foto:sxc.hu;shutterstock
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare
Tânăr electrocutat în Sectorul 1 după ce a urcat pe un tren pentru a recrea o scenă dintr-un joc video
Elena Udrea, eliberată după trei ani de detenție. Primele declarații la ieșirea din închisoare