1 Aprilie 2013 publicat în Copil 1 share-uri

Nu exista copilarie care sa nu se fi bucurat de frumusetea povestilor nemuritoare si, printre acestea, de celebrul basm al Frumoasei din Padurea Adormita, trezite din vraja malefica a ursitoarei rele de sarutul unui print.

Comunicat de presa

Asternuta pe hartie de marele scriitor francez Charles Perrault si preluata ulterior si de Fratii Grimm, povestea care a fost daruita in numeroase forme publicului de toate vârstele, de la mult indragitul desen animat al lui Walt Disney, la filmele artistice diverse sau la baletul lui Ceaikovski, va prinde viata pe scena OPEREI COMICE PENTRU COPII.

Luni, 1 aprilie, ora 11.00, teatrul bucurestean ii va astepta pe micii si marii spectatori la premiera extraordinara a baletului FRUMOASA DIN PADUREA ADORMITA, in regia si coregrafia lui MIHAI BABUSKA, coregraf si balerin cu o bogata cariera in tara si strainatate. Si daca nu veti reusi sa ajungeti chiar la premiera, va veti reintâlni cu ocazia de a vedea noua productie a OPEREI COMICE PENTRU COPII zilnic intre 1 si 5 aprilie si in restul zilelor de luni si de marti ale lunii aprilie (mai putin 8 si 9 aprilie), de la orele 11.00 si 13.00.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Dupa ce a semnat regia si coregrafia sau adaptarea coregrafica pentru mai multe titluri celebre de balet clasic, in seria povestilor inscriindu-se si „Cenusareasa”, Mihai Babuska concepe pentru prima oara in cariera sa coregrafia si regia spectacolului „Frumoasa din Padurea Adormita”. Mihai Babuska porneste de la coregrafia clasica a mult indragitului spectacol de balet, dar intreaga productie de pe scena OPEREI COMICE PENTRU COPII este restrânsa ca timp si adaptata receptarii micilor spectactori.

Libretul (povestea spectacolului) este o inedita si reusita combinatie intre basmul traditional, baletul clasic si filmul de desene animate al lui Disney, iar coloana sonora este asigurata de Alexandru Istrate, care a creat un colaj atractiv intre muzica marelui Ceaikovski si banda sonora a filmului de animatie.

Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Ii veti aplauda pe talentatii balerini ai OPEREI COMICE PENTRU COPII, ansamblul fiind recent distins cu premiul de popularitate acordat de Forumul Muzical Român si cu premii speciale in turneul din India si Sri Lanka (decembrie 2012). Din distributia noii productii vor face parte: Alice Birjovanu, Alexa Corneanu, Andreea Soare, Claudia Iagar, Sabina Chirila, Cristina Babalac, Andy Ardeleanu, Robert Stefu, Daniel Manea, Mihai Pricope, Andrei Dogaru, Ionut Birjovanu, Octavian Iuga.

Decorurile si costumele sunt create de VIORICA PETROVICI, nominalizata in anul 2012 la premiile César, pentru filmul „La source des femmes”, in regia lui Radu Mihaileanu. Asistent maestru de balet este Catalin Caracas, solist si maestru de balet al Operei Nationale Bucuresti.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri