8 Aprilie 2013 publicat în Copil 81 share-uri

Va prezentam cateva alimentele care ajuta la dezvoltarea creierului si la imbunatatirea functiei cognitive a copiilor.

Studiile au dovedit ca persoanele care consuma alimente sau suplimente bogate in acizi grasi omega au un coeficient de inteligenta mai ridicat decat media.

Asa se explica de ce bebelusii alaptati la san au performante intelectuale crescute si acuitate vizuala mai mare decat cei alimentati putin la san sau doar din biberon, deoarece laptele praf nu contine omega 3 si omega 6, spre deosebire de laptele matern.

Alte cercetari au aratat un beneficiu adus de suplimentarea dietei cu acizi grasi omega 3 si omega 6, in cazul copiilor cu ADHD (hiperactivitate cu deficit de atentie) si autism.

4 Apa

Deshidratarea reduce capacitatea de memorare si de concentrare a copiilor si produce o stare de agitatie. Pentru a preveni oboseala si a imbunatati functia sistemului nervos, copilul trebuie sa bea multe lichide sanatoase: apa plata, limonada, ceaiuri, sucuri naturale de fructe si legume.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

5 Zinc

Atat comportamentul, cat si dezvoltarea neuronala a bebelusului sunt imbunatatite printr-un aport adecvat de zinc.

Deficitul de zinc duce la scaderea puterii de concentrare, la probleme emotionale, lipsa atentiei si dificultati in memorare. Carnea de miel, de curcan sau de pui sunt surse importante care contin acest mineral.

6 Nucile

Studiile de nutritie arata ca dietele bogate in nuci si migdale duc la imbunatatirea conexiunilor neuronale si a memoriei, protejand impotriva bolilor degenerative neuronale (dementa).

Nucile si migdalele contin vitamina E, vitamine din complexul B, antioxidanti, lipide mononesaturate si polinesaturate (acizi grasi omega 3 si omega 6), zinc, fier, adica toate “ingredientele” necesare pentru dezvoltarea si buna functionare a creierului copiilor.

sursa foto:shutterstock;sxc.hu

10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Blugii cargo - din nou în tendințe! 10 modele de jeanși moderni, cu buzunare în stil cargo

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri