8 Aprilie 2013 publicat în Copil 81 share-uri

Va prezentam cateva alimentele care ajuta la dezvoltarea creierului si la imbunatatirea functiei cognitive a copiilor.

7 Morcovi

Despre morcovi se stie ca sunt buni pentru vedere, dar ei sunt sanatosi si pentru creier. Morcovii contin luteolina, o substanta care reduce deficientele de memorie aduse de inaintarea in varsta.
Luteolina se gaseste si in uleiul de masline, ardeii grasi si telina.

8 Fasolea neagra si lintea

Fasolea neagra are un continut ridicat de antioxidanti, dar si de magneziu, un mineral care mentine buna fuctionare a muschilor si a nervilor.

Lintea

Lintea contine acid folic, care creste puterea de concentrare si memorare, iar in timpul sarcinii, previne aparitia defectelor congenitale de tub neural (viitorul sistem nervos al fatului).

9 Semintele

Semintele, indeosebi cele de floarea soarelui, de in sau de susan, contin foarte multe lipide sanatoase pentru creier si vitamina E, astfel incat ajuta la o dezvoltare sanatoasa a creierului micutilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

10 Usturoiul

Usturoiul, acest aliment minune, este cat se poate de sanatos si pentru creier. Anumiti antioxidanti din compozitia lui, neutralizeaza radicalii liberi care scad functia neuronala, avand un rol protector. De asemenea, usturoiul ajuta la imbunatatirea circulatiei si oxigenarii la nivel cerebral.

va recomandam:

7 alimente care hranesc inteligenta copilului tau

Alimente care ne ameninta inteligenta

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


sursa foto:shutterstock


articol de ioana paunescu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri