14 Iunie 2013 publicat în Copil 42 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Inca de mici, copiii supradotati impresioneaza prin anumite caracteristici: sunt foarte activi si energici, insa mereu au un scop, dorm mai putin decat copiii de aceeasi varsta, vorbesc, socotesc, citesc sau merg mai devreme, pot vorbi tarziu, dar atunci uimesc prin vorbirea in propozitii corecte si complexe, au dorinta de a cerceta, de a explora mediul inconjurator, pun intrebari “de oameni mari”, invata jocuri rapid, disting precoce realitatea de fantezie.

4 Abilitati de comunicare

Copiii supradotati tind sa vorbeasca mult mai devreme. In timp ce majoritatea copiilor incep sa spuna primele cuvinte la varsta de un an, copiii supradotati pot incepe de la 6-9 luni sa vorbeasca.

S-au inregistrat si cazuri de copii supradotati care, dimpotriva, sunt la polul opus: nu vorbesc pana la 2-3 ani sau chiar mai mult. In acest caz, atunci cand vorbesc, acesti copii nu trec prin etapele obisnuite ale insusirii limbajului, progresand rapid si vorbind in propozitii.

Copiii supradotati se remarca printr-un vocabular mult mai bine dezvoltat, fata de ceilalti copii, ei invatand mult mai multe cuvinte pentru varsta lor.

De asemenea, acesti copii vorbesc timpuriu, inca de la 2-3 ani in propozitii, folosind cuvinte de legatura si nu doar substantive si verbe.

Se pot remarca:

• Simt al umorului deosebit
• Vocabular dezvoltat
• Citesc de la varste mici
• Citesc cu rapiditate crescuta
• Prefera jocuri/carti destinate unor varste mai mari
• Simt critic dezvoltat


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri