14 Iunie 2013 publicat în Copil 42 share-uri

Inca de mici, copiii supradotati impresioneaza prin anumite caracteristici: sunt foarte activi si energici, insa mereu au un scop, dorm mai putin decat copiii de aceeasi varsta, vorbesc, socotesc, citesc sau merg mai devreme, pot vorbi tarziu, dar atunci uimesc prin vorbirea in propozitii corecte si complexe, au dorinta de a cerceta, de a explora mediul inconjurator, pun intrebari “de oameni mari”, invata jocuri rapid, disting precoce realitatea de fantezie.

5 Dezvoltare “asincrona”

In mod obisnuit, un copil se dezvolta cu o rata egala intelectual, emotional si fizic, corespunzator cu varsta.

Copiii supradotati pot prezenta o dezvoltare asincrona. Spre exemplu, un copil supradotat de 3 ani, poate avea dezvoltarea intelectuala a unui copil de 6 ani, abilitatile fizice ale unuia de 3 ani si dezvoltarea emotionala a unui copil de 2 ani.

Cu cat IQ-ul unui copil este mai ridicat, cu atat mai evident este fenomenul “dezvoltarii asincrone”.

6 Hipersensibilitate

Un copil supradotat manifesta o sensibilitate crescuta intr-unul din domeniile: psihomotor, emotional, intelectual, imaginativ.

Psihomotor: copilul este plin de energie, se pot remarca trasaturi precum vorbirea rapida, comportamentul impulsiv, nevoi scazute de somn.

Emotional si senzorial: copilul are simturile mult mai “ascutite”. El poate sa planga din cauza unui miros sau sunet neplacut sau din cauza unor haine prea aspre. Acesti copii traiesc cu o intensitate crescuta emotiile si sentimentele, iubesc arta si natura. Pot avea o timiditate exagerata, o grija deosebita pentru ceilalti, pentru dreptate, pentru natura.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Celebrul tenorul italian, Alessandro Safina revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti cu un concert memorabil!

Ei dezvolta sentimente foarte puternice de atasament/compasiune fata de anumite persoane, animale sau obiecte si tind sa fie foarte critici cu ei insisi, ca adulti.
Intelectual: copilul trece totul prin filtrul gandirii, intreaba excesiv la scoala, cauta raspunsuri la cele mai variate probleme, e stapanit de dorinta de cunoastere si invatare, de aceea va citi cu interes in anumite domenii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri