Si adolescentele cu bulimie sunt preocupate de greutatea corporala, de forma corpului, avand o teama intensa de a nu se ingrasa.
Dispozitia depresiva, autostima scazuta, anxietatea, imposibilitatea de a se autocontrola si in relatiile interpersonale sunt mai frecvente la persoanele cu bulimie.
Se pare ca mai mult de o treime din pacientii cu bulimie au tulburari de personalitate (cel mai frecvent tulburarea de personalitate tip borderline).
Tratamentul tulburarilor de alimentatie
Succesul terapeutic depinde de intreaga echipa care, alaturi de psihiatru, trebuie sa includa psihologul, pediatrul si nutritionistul.
In cazul anorexiei la sugar si copilul mic este utila observarea conditiilor in care este alimentat copilul, numarul meselor, cantitatea, orarul, cu restabilirea unei conduite alimentare adecvate si imbunatatirea relatiei mama-copil.
Anorexia la adolescenta este dificil de tratat datorita faptului ca pacientele sunt rezistente la tratament si nu doresc sa ia in greutate.
Se calculeaza caloriile necesare pe zi pentru a atinge greutatea normala si se stabileste un regim alimentar in functie de alimentele pe care le accepta pacienta.
Tratamentul psihoterapeutic implica terapie suportiva, cognitiv-comportamentala, familiala, cu stabilirea unei solide relatii terapeutice pacient-psihiatru/psiholog.
In anumite cazuri se pot administra medicamente din clasa antidepresivelor.
Evolutia anorexiei la sugar si copilul mic este in general favorabila, cu ameliorarea acestui comportament in timp. Anumiti copii pot ramane cu capricii alimentare.
Factorii de prognostic nefavorabil sunt: autostima scazuta, conflictele intrafamiliale, stresul, tulburarile de personalitate asociate.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?