8 Iulie 2013 publicat în Copil 7 share-uri

Anemia este o boala des intalnita in randul copiilor si se manifesta prin scaderea numarului de globule rosii din sange, cand acestea nu mai transporta suficient oxigen la tesuturi. Anemia este cauzata, in special, de insuficienta fierului din alimentatie. Va prezentam in continuare simptomele anemiei si o serie de alimente bogate in fier care ajuta la combaterea anemiei.

Alimente bogate in fier: Pestele si conservele de peste

Pestele constituie o parte foarte importanta pentru o alimentatie sanatoasa, fiind nu numai o bogata sursa de fier, dar si una de seleniu si vitamina D.

Pestele ajuta la prevenirea si combaterea anemiei feriprive, precum si la scaderea tensiunii arteriale si la imbunatatirea functiei vaselor sanguine.

Alimente bogate in fier: Semintele

Alunele, nucile si susanul constituie toate o sursa bogata de fier si contribuie la combaterea anemiei feriprive.

Alunele contin si vitaminele A, B, C, E, calciu, fosfor si potasiu, susanul contine o cantitate mare de fibre si calciu, imbunatatindu-ne digestia si scazand nivelul de colesterol din sange, iar nucile contin iod, seleniu, vitamine si potasiu si ajuta la imbunatatirea memoriei.

Alimente bogate in fier: Legumele

Legumele precum broccoli, spanac, napi, salata verde, praz,sfecla sunt, de asemenea, o sursa foarte bogata de fier, oferind intre 4 si 6 miligrame de fier pe o cana.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie.

Acestea contin si vitamine, minerale si proprietati antioxidante, ce scad riscul aparitiei diabetului.

Foto@Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri