12:07, 12 Iulie 2013 publicat în Copil

Accesul copiilor la vaccinare gratuita impotriva unor boli care pot duce la spitalizare are un impact semnificativ atat pentru sanatatea lor, cat si pentru economia sistemului sanitar. Astfel, Marea Britanie se aliniaza la cele peste 45 de tari din intreaga lume care, indiferent de nivelul lor economic, au inclus deja vaccinarea anti-rotavirus in schema nationala de imunizare.

Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia ca infectiile cu rotavirus sunt responsabile pentru un procent important de 30% din decesele copiilor. In acelasi timp, Romania continua sa aiba cea mai ridicata rata a mortalitatii infantile din Uniunea Europeana, la copiii de pana in 5 ani .

Societatea Romana de Pediatrie recomanda imunizarea copiilor impotriva tuturor bolilor infectioase prevenibile, atat cu vaccinurile cuprinse in Programul National de Imunizare, cat si cu cele împotriva infectiei cu rotavirus sau a varicelei.

Citeste si:
Cum să vindeci și să îmblânzești o minte perfecționistă
Cum să vindeci și să...

Despre infectia cu rotavirus

Gastroenterita cauzata de rotavirus este o boala extrem de contagioasa, care afecteaza 95% dintre copii, pana la varsta de 5 ani. Aceasta se trateaza, de obicei, in spital si, in unele cazuri, mai ales la varste mici, poate produce complicatii severe. Conform OMS, copiii sub 5 ani, dar in special cei cu varsta intre 6 luni si 2 ani sunt cei mai vulnerabili la aceasta boala, care face peste 500.000 de victime in randul copiilor, in fiecare an.

Citeste si:
5 lucruri uimitoare despre dezvoltarea fătului în uter
5 lucruri uimitoare despre...

Societatea Romana de Pediatrie recomanda vaccinarea ca fiind cea mai eficienta metoda de preventie impotriva rotavirusului.

Parintii pot afla mai multe despre rotavirus pe http://www.protejamcopilaria.ro/rotavirus/ si urmarind campania "Sa protejam împreuna copilaria" a Societatii Romane de Pediatrie. In cadrul site-ului, parintii au la dispozitie o sectiune de intrebari, unde vor primi raspuns din partea specialistilor Societatii Romane de Pediatrie (intreaba@protejamcopilaria.ro).

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri