Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia ca infectiile cu rotavirus sunt responsabile pentru un procent important de 30% din decesele copiilor. In acelasi timp, Romania continua sa aiba cea mai ridicata rata a mortalitatii infantile din Uniunea Europeana, la copiii de pana in 5 ani .
Societatea Romana de Pediatrie recomanda imunizarea copiilor impotriva tuturor bolilor infectioase prevenibile, atat cu vaccinurile cuprinse in Programul National de Imunizare, cat si cu cele împotriva infectiei cu rotavirus sau a varicelei.
Gastroenterita cauzata de rotavirus este o boala extrem de contagioasa, care afecteaza 95% dintre copii, pana la varsta de 5 ani. Aceasta se trateaza, de obicei, in spital si, in unele cazuri, mai ales la varste mici, poate produce complicatii severe. Conform OMS, copiii sub 5 ani, dar in special cei cu varsta intre 6 luni si 2 ani sunt cei mai vulnerabili la aceasta boala, care face peste 500.000 de victime in randul copiilor, in fiecare an.
Societatea Romana de Pediatrie recomanda vaccinarea ca fiind cea mai eficienta metoda de preventie impotriva rotavirusului.
Parintii pot afla mai multe despre rotavirus pe https://www.protejamcopilaria.ro/rotavirus/ si urmarind campania "Sa protejam împreuna copilaria" a Societatii Romane de Pediatrie. In cadrul site-ului, parintii au la dispozitie o sectiune de intrebari, unde vor primi raspuns din partea specialistilor Societatii Romane de Pediatrie ([email protected]).
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.