22 Iulie 2013 publicat în Copil 70 share-uri

Un animal de companie devine, cu timpul, un adevarat membru al familiei. Insa cresterea unui animal implica deopotriva avanataje si riscuri.

Cum alegi animalul potrivit pentru copilul tau?

Atunci cand decizi ca vrei sa iti iei un animal de companie, trebuie sa tii cont de mai multi factori.

• Spatiul in care locuiesti. Daca locuiesti intr-o garsoniera, atunci nu este recomandat sa iti achizitionezi un caine de talie mare.

• Problemele legate de igiena si siguranta. Asigura-te ca tu sau cel mic veti avea grija sa faceti curatenie dupa animalut, sa ii curatati, dupa caz, cusca, colivia sau acvariul.

• Varsta copilului este un alt factor care trebuie sa va influenteze in achizitionarea unui animal. Copiii sub 3 ani nu isi pot stapani prea bine impulsurile violente si pot lovi animalul, care la randul lui poate reactiona prin muscaturi sau zgarieturi.

• Asigura-te ca micutul tau nu este alergic sau nu sufera de alte afectiuni care l-ar putea impiedica sa convietuiasca cu un animal.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

• Bugetul de care dispui. Un animal, in functie de complexitatea sa, poate fi destul de costisitor: hrana, vizite la veterinar, accesorii.

5 Cele mai potrivite animale pentru copilul tau

Cainii – sunt ideali pentru copii, deoarece ii ajuta sa socializeze si sa dezvolte legaturi puternice cu cei din jur. Cainele devine cel mai bun prieten al copilului si, cu siguranta, cel mic se va simti protejat in preajma unui caine. Dintre toate animalele insa, cainele necesita cea mai multa ingrijire, deoarece trebuie hraniti, spalati, educati si scosi la plimbare. Rase care se comporta cel mai bine in preajma copiilor: Labrador, Golden Retriever, Husky, Cocker si Bichon.

Pisicile – sunt printre animalele preferate ale copiilor, acestia considerandu-le un ghemotoc jucaus de blana. Desi uneori sunt egoiste, pisicile au si momente cand manifesta afectiune si devin foarte jucause, fapt ce il va incanta pe cel mic. Daca va hotarati sa achizitionati o pisica, aveti grija ca micutul vostru sa nu fie alergic.

Pestisorii de acvariu – reprezinta o alegere inspirata, mai ales daca locuiti intr-un spatiu mic si copiii vostri nu au mai avut pana acum un animalut. Pestii se numara printre cele mai ieftine si nepretentioase animale, nu sunt greu de ingrijit si pot trai cu usurinta intr-un acvariu.

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri