9 August 2013 publicat în Copil 17 share-uri

Sportul reprezinta cea mai eficienta metoda de a-ti mentine copilul sanatos, intr-o forma buna si de a-l feri de obezitate. Sportul ajuta copilul sa se dezvolte armonios atat din punct de vedere fizic, intarindu-i organismul, cat si emotional si intelectual.

Dansul – ajuta la dezvoltarea fizicului intr-un mod armonios, il invata pe cel mic ce inseamna lucrul in echipa si il disciplineaza, determinandu-l sa respecte anumite reguli si instructiuni de la o varsta frageda. In plus, contribuie si la dezvoltarea simtului artistic si a expresivitatii corporale.

Tenisul – este un sport extraordinar pentru copil, deoarece il ajuta sa se dezvolte nu numai fizic, ci si intelectual. Tenisul conduce la aparitia unor trasaturi pozitive de personalitate, fiind un sport organizat, strategic. In plus, tenisul dezvolta si coordonarea mana-ochi, reflexele, echilibrul si jocul picioarelor.

Baschetul – este un sport solicitant, care testeaza rezistenta la efort a copilului, il ajuta sa se mentina in forma si ii dezvolta capacitatea mentala, precizia si spiritul de echipa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Artele martiale – sunt indicate pentru copiii agitati pentru a-i calma si a-i ajuta sa se elibereze de energiile negative, dar si pentru copiii timizi, pentru a-i ajuta sa isi afirme personalitatea. Artele martiale ii invata pe copii sa se disciplineze, sa fie ascultatori, sa respecte anumite reguli si sa le asigure un echilibru nervos.

Fotbalul – contribuie la mentinerea unei vieti active din punct de vedere fizic si ajuta la imbunatatirea sistemului cardiovascular si muscular. In plus, fotbalul ajuta copiii sa se mentina departe de obezitate si sa fie intr-o forma fizica buna zi de zi.

Foto@Shutterstock.com

Iti recomandam si:

Obezitatea la copii - ce trebuie sa stie un parinte

10 Beneficii ale inotului la copii si bebelusi

Beneficiile psihologice ale sportului pentru dezvoltarea adolescentilor

Sporturi de vara potrivite pentru copilul tau

Sporturi care il ajuta sa creasca in inaltime

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri