• Dansul – ajuta la dezvoltarea fizicului intr-un mod armonios, il invata pe cel mic ce inseamna lucrul in echipa si il disciplineaza, determinandu-l sa respecte anumite reguli si instructiuni de la o varsta frageda. In plus, contribuie si la dezvoltarea simtului artistic si a expresivitatii corporale.
• Tenisul – este un sport extraordinar pentru copil, deoarece il ajuta sa se dezvolte nu numai fizic, ci si intelectual. Tenisul conduce la aparitia unor trasaturi pozitive de personalitate, fiind un sport organizat, strategic. In plus, tenisul dezvolta si coordonarea mana-ochi, reflexele, echilibrul si jocul picioarelor.
• Baschetul – este un sport solicitant, care testeaza rezistenta la efort a copilului, il ajuta sa se mentina in forma si ii dezvolta capacitatea mentala, precizia si spiritul de echipa.
• Artele martiale – sunt indicate pentru copiii agitati pentru a-i calma si a-i ajuta sa se elibereze de energiile negative, dar si pentru copiii timizi, pentru a-i ajuta sa isi afirme personalitatea. Artele martiale ii invata pe copii sa se disciplineze, sa fie ascultatori, sa respecte anumite reguli si sa le asigure un echilibru nervos.
• Fotbalul – contribuie la mentinerea unei vieti active din punct de vedere fizic si ajuta la imbunatatirea sistemului cardiovascular si muscular. In plus, fotbalul ajuta copiii sa se mentina departe de obezitate si sa fie intr-o forma fizica buna zi de zi.
Iti recomandam si:
Obezitatea la copii - ce trebuie sa stie un parinte
10 Beneficii ale inotului la copii si bebelusi
Beneficiile psihologice ale sportului pentru dezvoltarea adolescentilor
Sporturi de vara potrivite pentru copilul tau
Sporturi care il ajuta sa creasca in inaltime
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?