La fel ca si dulciurile, si televizorul creeaza dependenta si are o multime de efecte nocive asupra sanatatii si educatiei copilului.

• Aparitia problemelor de somn, respectiv a celor de concentrare.

• Expunerea repetata a copiilor la violenta programelor de televiziune ii face mai putin sensibili la efectele asupra victimelor si la suferinta umana cauzata de violenta.

• Lipsa imaginatiei si a creativitatii copilului – Copiii care se uita prea multa vreme la televizor au mintea prinsa in diferite scenarii, ceea ce face ca imaginatia lor sa fie foarte saraca.

• Cresterea sentimentului de teama – Copiii, si mai ales fetele, sunt mult mai vulnerabili decat adultii in fata violentei de la televizor, fapt ce le poate induce frica de lumea care ii inconjoara.

• Intoxicarea subconstientului copilului – studiile arata ca televizorul reuseste cel mai bine sa conditioneze anumite dorinte sau comportamente si sa influenteze mintea celui mic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Foto copii la televizor@Shutterstock.com

Va recomandam sa cititi si:

Efectele somnului la ore tarzii asupra copiilor

Educatia copiilor si influentele mass media

Efectele televizorului asupra creierului

Privitul la televizor - activitatea preferata a persoanelor nefericite

Efectul terapeutic al povestilor asupra copilului tau

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri