22 Octombrie 2018 publicat în Copil 34 share-uri

Sezonul rece își face încet simțită prezența, la fel și virozele în rândul celor mici.

Grădinițele reprezintă o provocare pentru părinții care au copiii cu vârsta de până la 5 ani și au nevoie de multa răbdare pentru a le întări bariera de protecție împotriva virusurilor.

1. Cătina

O sursă excelentă de vitamine C, A și E, beta-caroten, minerale, aminoacizi și acizi grași, fructele de cătină sunt utilizate pentru prevenirea infecțiilor la cei mici. Uleiul din boabele de cătină este folosit ca un expectorant pentru tusea productivă și este un bun antioxidant care echilibrează sistemului imunitar.

Infecțiile respiratorii sunt des întâlnite la copiii de grădiniță în sezonul rece. Cel mai frecvent tip de infecție asociată cu laringita acută afectează copiii intre 1- 6 ani și este o infecție virală, cum ar fi răceala și gripa.

Recomandare:

Un amestec foarte eficient este format din: 250 grame cătină + 250mililitri miere de salcâm + 250 grame lămâie (mărunțită pe răzătoare cu tot cu coajă) + 10 mililitri tinctură de propolis. Se lasă la macerat 24 de ore, apoi se pune în borcane închise ermetic și se păstrează la frigider. Din luna septembrie până în luna martie poate fi consumat zilnic.

copii peste un an: 5mililitri/zi

copii între 1-5 ani: 5-10mililitri/zi

copii peste 5 ani: o lingură/zi

adulti: trei linguri/zi

2. Uleiul de pește

Reprezintă cea mai bogată sursă naturală de acizi grași omega-3. Un studiu publicat în Journal of Leukocyte Bilogy demonstrează că acizii grași Omega 3 prezenți în uleiul de pește cresc eficiența sistemului imunitar.

Oamenii care trăiesc în Europa de Nord au folosit de secole ulei de ficat de cod pentru a-și spori imunitatea și a se proteja de iernile întunecate și lungi. De asemenea, uleiul de pește este folosit ca soluție naturală pentru reumatism și articulații dureroase.

Recomandarea este să se administreze simplu sau în suc de fructe:

- sugari 6 luni- 1 an: 2,5 mililitri x1/zi

- copii 2- 6 ani: 5mililitri x 1/zi

- copii 7 - 12 ani: 10 mililitri x 1/zi

3. Sucul de fructe

Copiii iubesc sucurile, așa că înainte de a pleca la grădiniță, pregătește-i un pahar de suc (250mililitri) din: măr, morcov, grepfrut, piersică, pe care să-l consume zilnic. Poți adapta fructele, în funcție de sezon.

Se storc fructele proaspete la storcător și se consumă în primele 10-15 minute după preparare pentru a-și păstra valoarea antioxidanților.

Această sursă bogată în vitamine și antioxidanți întărește organismul celui mic să lupte mai bine împotriva infecțiilor virale și îi întărește sistemul imunitar.

Aceste trei soluții pentru o imunitatea mai puternică pot fi folosite concomitent, pentru efecte vizibile pe termen lung.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri