15 Februarie 2019 publicat în Copil 112 share-uri

Modul cum ne petrecem timpul cu copiii noștri, ceea ce le oferim prin gesturi de afecțiune va rămâne în sufletele lor pentru toată viața, ajutându-i și dându-le putere. Complimentează-i pentru ceva ce au făcut bine

Modul cum ne petrecem timpul cu copiii noștri, ceea ce le oferim prin gesturi de afecțiune va rămâne în sufletele lor pentru toată viața, ajutându-i și dându-le putere.

  • Esti in cautare de jucarii si jocuri educative? Vino la Garbo Smart Parenting! Pe 13 aprilie 2019, la Baby Spa în cadrul Aviației Wellness Center va avea loc evenimentul Garbo Smart Parenting – educație prin joc si joacă. Te poti inscrie aici.

8 moduri prin care poți să îi arăți copilului tău că îl iubești.

1.    PĂRINȚI ȘI COPII - iată ce contează: Complimentează-l pentru ceva ce a făcut bine

Observă atunci când copilul tău a făcut sau a spus ceva bun scoate în evidență acest lucru prin intermediul unui compliment, pentru că în felul acesta, el se va simți apreciat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Principiile de bază ale mașinii CNC 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Psihologa Carol S. Dweck ne atrage însă atenția că trebuie să avem grijă să nu cădem nici în capcana ridicatului în slăvi. Laudă-ți copilul nu pentru cât de deștept sau bun este, ci complimentează-l pentru eforturile pe care le face. Dacă îi lăudăm pe copii pentru ceea ce par a fi trăsături de personalitate, ei își vor forma o mentalitate rigidă și vor crede că inteligența este doar ceva înnăscut care nu se poate schimba în timp.

În schimb, dacă îi încurajăm pe copii pentru ceea ce fac și cum fac, ei își dezvoltă o mentalitate flexibilă care îi ajută să evolueze tot timpul și să treacă de eșecuri mult mai ușor.

2.    PĂRINȚI ȘI COPII - iată ce contează: Oferă-i îmbrățișări!

Uneori, ca părinți prinși în viața noastră agitată cu “du-te și vino”, uităm cele mai simple și frumoase lucruri. Îmbrățișează-ți copiii! Nu îi lăsa să plece la școală sau afară fără să le dai mereu câte o îmbrățișare. Acest gest este necesar mai ales în acele dimineți când există conflicte sau tensiuni –  prin această îmbrățișare necondiționată, măcar vor ști că îi iubești, în ciuda a orice s-ar fi întâmplat.

Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui

3.    PĂRINȚI ȘI COPII - iată ce contează: Privește-l în ochi!

În zilele noastre, părinții petrec foarte mult timp online și sunt ocupați cu tot felul de treburi, așa încât uită că cel mai facil mod prin care putem arăta oricui că ne pasă și că îi iubim, este prin a-i privi în ochi atunci când le vorbim. Privirea este o oglindă a sufletului, iar copiii noștri au nevoie de acest contact direct cu sufletul nostru.

4.    PĂRINȚI ȘI COPII - iată ce contează: Închide-ți telefonul și oferă toată atenția copilului tău

Ca să le arăți copiilor tăi cât de importanți sunt și că valorizezi timpul petrecut împreună, acordă-le prioritate în momentele când ți-ai propus să stai doar cu ei – închide-ți telefonul. În felul acesta, ei înțeleg că le oferi prezență și atenție.

SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

5.  PĂRINȚI ȘI COPII - iată ce contează: Fii prezent/ă atunci când copilul tău îți povestește ceva.

Nu te lăsa distras/ă atunci când îi ceri copilului tău să îți povestească cum a fost la școală sau cu prietenii. Când îți povestește ce a visat sau despre programul lui favorit de pe TV. După cum arată cercetările din teoria atașamentului, bogăția cea mai mare pe care i-o putem oferi unui copil și care îi va folosi toată viața, este prezența noastă. A-i asculta, a-i vedea și a fi acolo pentru a-i ajuta să își gestioneze emoțiile și să învețe lumea este cel mai important în sufletul unui copil. Mai mult decât orice bogăție materială.

Lasă-i să îți povestească câte ceva în fiecare zi și ei se vor simți iubiți și ascultați. Vor simți că experiența lor contează.

Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani MAGAZINELE TOMMY JEANS DIN BUCUREȘTI S-AU TRANSFORMAT ÎN HUB-URI CREATIVE PRIN TOMMY JEANS POP-UP EXPERIENCE Editura Publisol lansează volumul II din seria „Carol al II-lea - Între datorie și pasiune. Însemnări zilnice (1904-1951)”

6.    PĂRINȚI ȘI COPII - iată ce contează: Implică-i și pe ei în ceea ce faci tu!

Copiii iubesc să ajute și chiar dacă a-i implica și pe ei în ceea ce faci tu într-un anumit moment, poate să prelungească acea activitate, ei se vor simți însă iubiți. Când ajută, copiii se simt mândri de ei și învață cât de importantă e munca de echipă.

7.   PĂRINȚI ȘI COPII - iată ce contează: Jucați-vă împreună!

Ooo! Asta este cea mai mare bucurie pentru copii. Joacă-te împreună cu cei mici, accesează-ți propria imaginație și lasă-i și pe ei să te poarte în lumile lor colorate. Jucându-vă împreună, având joculețele și cântecelele voastre specifice, le arătați copiilor că îi iubiți și că va pasă de cine sunt ei, de ceea ce îî face pe ei fericiți.

Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON Lavazza creează o rețetă inedită de coffeetail pentru sezonul cald Elevii Școlii Quantum din București au obținut locuri fruntașe la MATHLETICS, cea mai mare competiție online de matematică din lume, datorită unui model nou de învățare

8.    PĂRINȚI ȘI COPII - iată ce contează: Citește-i!

Este una dintre cele mai plăcute activități ale copilăriei. Citește-le copiilor tăi povești, caci acestea vor rămâne cu ei toată viața. Le vor hrăni imaginația și le vor îmbogăți vocabularul. De asemenea, timpul petrecut împreună atunci când le citiți, le îmbunătățește abilitățile de comunicare inter-personală. Cititul cu voce tare le sprijină copiilor dezvoltarea unor căi neuronale necesare vorbirii și interacțiunii. De asemenea, la nivel emoțional, ei învață ce înseamnă să petreci un moment plăcut și tandru în compania cuiva.

Featured foto by Evgeny Atamanenko via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri