28 Martie 2019 publicat în Copil 3 share-uri

Pe 13 aprilie, de la ora 9.00 va avea loc evenimentul Garbo Smart Parenting la Aviației Wellness Center unde vom afla de la specialiști în psihologie, nutriție și sport care sunt beneficiile jocurilor și jucariilor educative în procesul de creștere a copilului.

Mai mult de atât, vom afla metode noi prin care îi putem împrieteni pe cei mici cu un stil de viață sănătos prin intermediul jocurilor, al imaginației și al creativității.

Înscrie-te AICI la Garbo Smart Parenting!

Alături de noi la eveniment se vor afla Iulia Manole și Daniela Dinică, tehnicienii nutriționiști de la ABC-ul Nutriției care îi ajută pe copii să descifreze secretul farfuriilor savuroase și sănătoase prin metode ludice, ușor de acceptat și de înțeles. De la ele vom descoperi:

  • cum îi convingem pe cei mici să mănânce
  • cum îi ținem departe de tentațiile nesănătoase
  • cum introducem gustări și feluri sănătoase de mâncare în alimentația celor mici prin jocuri și jucării.

Ce este Ora de nutritie și cum s-a născut proiectul?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Kaufland România lansează în exclusivitate colecția Smart Fashion Spring, alături de designerul Cătălin Botezatu Accesorii perfecte pentru Paște de la CCC MAJOOK, UN START- UP ROMÂNESC CARE ADUCE ÎN FAȚA COPIILOR JOCURI EDUCATIVE PENTRU MINŢI CURIOASE

Ora de Nutriție în Școli este propunerea Asociației ABC-ul Nutriției de a aduce în imediata apropiere a elevilor cunoaștere și informație despre cum pot face alegeri sănătoase pentru a avea o viață echilibrată, fericită și liberă.

Cine se află în spatele proiectului Ora de nutriție?

Programul ”Ora de nutriție” a luat naștere în toamna anului școlar 2016/2017, la inițiativa nutriționistei Iulia Manole, iar de atunci și până în prezent, trainerii specializați au făcut prezența a peste 2200 de elevi din Muncipiul București și Constanța, livrând acestora module educaționale menite să le clădească o bază consistentă de cunoștințe privind conceptul de trai sănătos. „Proiectul este destinat atât elevilor din școlile primare, cât și gimnaziale și de liceu. La liceu încercăm o altă abordare, suntem flexibili în funcție de interesele adolescenților și încercăm să le răspundem nevoilor lor. Momentan am dezvoltat programul pentru București, însă ne dorim să avem voluntari și în afara capitalei, pentru că nu doar copiii din această zonă au nevoie de educație nutrițională.”

Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

Cum se desfașoară Ora de nutriție?

În momentul de față, Ora de nutriție se desfășoară în cadrul orelor de dirigenție, acolo unde profesorii au făcut posibilă această clasă, însă planul este ca programul să ajungă pe agenda autorităților. „Pe viitor, ne dorim ca această oră de nutriție să fie integrată de către Ministerul Educației ca oră de sine stătătoare în curicula școlară. De asemenea, ne dorim ca pe perioada verii să rămânem alături de ei și să dezvoltăm o aplicație prin care să aibă acces la sfaturi de nutriție, sport și de ce nu, chiar un boot camp în cadrul căruia să învețe mai multe despre nutriție.

Care sunt cele mai des întâlnite probleme de alimentație în cazul copiilor?

Este o problemă majorăîn rândul copiilor și vorbim aici de obezitate. Organizația Mondială a Sănătății încadrează obezitatea în top 3 cele mai întâlnite afecțiuni.Mai cu seamă obezitatea infantilă care înseamnă (surpriză!) malnutriție. O altă problemă de alimentație este hidratarea, care nu înseamnă suc, înseamnă apă.

MAGAZINELE TOMMY JEANS DIN BUCUREȘTI S-AU TRANSFORMAT ÎN HUB-URI CREATIVE PRIN TOMMY JEANS POP-UP EXPERIENCE Caria dentară – ce este și cum se tratează Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante

Ce ar trebui și mai ales ce nu ar trebui sa mănânce un copil?

Ar trebui să mânânce cât mai multe legume și fructe crude, să mânânce mâncare preparată acasă din alimente cât mai sănătoase, grăsimi bune pentru creier. Nu ar trebui să mănânce zahăr, sub orice formă și alimente procesate.

Cum arată o zi de alimentație corectă? Ce ar trebui sa mănânce copiii dimineața, la prânz și seara?

Ce ar trebui să mănânce dimineața, la prânz și seara? IUBIRE!

In primul rând, conținutul caloric ar trebui să crească progresiv. Dimineata, un preparat pe bază de proteine și lipide, la prânzun preparatpe bază de proteine, lipide și o cantitate mică de carbohidrați, iar la cină un preparat ușor. Organismul pregătește digestia seara pentru a doua zi cu un bagaj de enzime și alte elemente ajutatoare.Pentru copiii care încă mai consumă lapte, nu mai mult de 500ml /zi.

Ce ar putea să conțină pachețelul de școală?

În primul rând caserole sănătoase și mai puțin bani de buzunar. Bețe de morcov, brioșe făcute acasă, budinci, wraps, sendvișuri cu pâine integrală.

Care este legătura dintre starea emoțională a copiilor și opțiunile lor alimentare?

Zahărul este zmeul cel rău care vine și le fură energia.Este un păcălici pentru creier. Gusturile se educă încă de la cea mai fragedă vârstă. Așa că, încercați să oferiți copiilor alimente cu zahăr din comerț cât mai târziu posibil. O variantă optimă sunt fructele care conțin fructoza și care au eliberare treptată de energie. Într-o cercetare aplicată de ABC-ul Nutriției în școlile în București am aflat că cei mici consuma zahăr deopotrivă, și când sunt veseli, și când sunt triști!

Cât de receptivi sunt copii la sugestiile nutriționiștilor?

Sunt receptivi să afle despre corpul lor prin joc și joacă. Sunt interesați să afle despre alimente cât mai multe curiozități (de ex ca ardeiul roșu conține vitamina C). Totul este explicat pe înțelesul lor.

Cei mai mulți dintre copii fac, cel puțin o dată, mofturi la mâncare. Prin ce metode îi putem ajuta pe părinți să îi împrietenească pe cei mici cu mâncarea sănătoasă?

Încercam să le organizăm farfurii vesele. Internetul abundă de idei. De asemenea, ei se simt importanți atunci când îi implicam în prepararea mâncării.

Îi putem convinge pe copii să accepte mai ușor fructele și legumele, mâncarea sănătoasă în general, cu ajutorul jocurilor și ai jucăriilor? Dacă da, aveți câteva sugestii în acest sens?

Da, putem stabili niște ritualuri la masă.Încercam să facem proiecție pozitivă asupra acestui moment, de luat masa în familie. Încercam să evităm certurile sau exprimarea neplăcerilor alimentare, mai ales de către tată sau frații mai mari.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri