12 Octombrie 2020 publicat în Copil 30 share-uri

Un zâmbet frumos depinde de o gamă variată de factori, iar unul dintre cei mai importanți este modul în care sunt aliniați dinții. Tocmai de aceea, trebuie să avem grijă să ne familiarizăm copiii încă de mici cu vizita la medicul stomatolog pediatru și, în mod special, cu vizita la cabinetul medicului ortodont. Astfel, Asociaţia Americană de Ortodonţie recomandă ca prima vizită la medicul ortodont să aibă loc cel târziu la vârsta de 7 ani.

De ce este importantă vizita la medicul ortodont și care este rolul acestuia în obținerea unui zâmbet frumos și sănătos, care armonizează trăsăturile feței aflăm de la medicii specialiști în ortodonție pentru copii.

Ce este ortodontia?

Ortodonția reprezintă ramura stomatologiei care are rolul de a corecta anomaliile dento-maxilo-faciale. Cu alte cuvinte, ortodonția este acea specialitate care se ocupă, în principal, cu îndreptarea poziției dinților, corectarea mușcăturii (atunci când, din diverse motive, aceasta nu se realizează în mod natural) și cu reglarea rapoartelor dintre cele două maxilare.

Dacă este început la timp, tratamentul ortodontic poate ajuta copilul să își realinieze dinții pe arcada dentară, să corecteze mușcătura și să prevină apariția unor afecțiuni dentare ulterioare. De asemenea, un proces masticator realizat corect nu va pune presiune pe articulațiile temporo-madibulare, iar bolul alimentar se va forma corect, favorizând realizarea unei digestii fără probleme. Datorită tehnicilor moderne apărute în ultimele decade, dinții pot fi îndreptați, în momentul de față, la orice vârstă. Desigur, asta nu înseamnă nici pe departe că trebuie să neglijăm să mergem la medicul dentist din timp.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Atât în cazul adulților, cât și în cazul copiilor, vizita la medicul ortodont trebuie făcută ori de câte ori este recomandată de medicul stomatolog pentru că, așa cum am văzut mai sus, cu cât problemele sunt depistate mai repede și cu cât tratamentul ortodontic începe mai devreme, cu atât rezultatele vor fi mai bune. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto: Pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri