10 Decembrie 2020 publicat în Copil 4 share-uri

Trecem cu toții printr-o perioadă complicată, care ne-a schimbat modul în care trăim, muncim, învățăm. Cei mici au fost și ei afectați, pentru că au trebuit să se adapteze la școala online, în care participă la ore de acasă, fără să se întâlnească cu profesorii și colegii, ca altădată.

Dacă în primele săptămâni părea o joacă să participe la cursuri online, iată că de mai bine de jumătate de an școlarii mari și mici stau în fața monitoarelor și încearcă să învețe pentru toate materiile. Părinții și copii se adaptează din mers la această nouă realitate.

Dacă și în familia ta juniorul face școală online, iată câteva sfaturi ca să știi cum pregătești spațiul de studiu pentru copilul tău:

Organizează un spațiu de studiu separat de restul casei

Da, este dificil, pentru că nu dispui de un spațiu prea mare în apartament, dar alocă o zonă din casă exclusiv pentru orele de studiu online. Acest loc pentru școala online poate să fie în dormitorul celui mic, în camera de zi sau într-un balcon închis, cu geamuri mari și bine luminat. Important este ca micul școlar să aibă liniște, să nu fie distras de televizor, de conversațiile din casă sau de zgomotul străzii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Ai grijă să alegi un spațiu de studiu care să aibă cât mai multă lumină naturală, pentru că cel mic va petrece multe ore în fața monitorului și este important ca ochii lui să fie menajați. De asemenea trebuie să aibă acces la cel puțin o fereastră, ca să aerisești camera după fiecare oră de predare online, iar copilul să aibă zece minute de pauză, ca la școală, când ieșea în recreație.

Decorează spațiul de studiu special pentru școala online

Da, este vorba despre școală online, dar totodată este locul unde copilul petrece atâtea ore zilnic, deci trebuie să fie un spațiu colorat, vesel, luminos, prietenos și încăpător.

În niciun caz cel mic nu trebuie să se simtă inconfortabil sau să-i fie teamă de locul de studiu. Alege nuanțe calde, care stimulează imaginația și totodată relaxează ochii, optează pentru imprimeuri vesele și piese de mobilier inedite.

Școlarul tău va fi încântat! Toate acestea o să-l ducă cu gândul la universul cunoașterii, o să se simtă ca un super-erou în căutare de noi aventuri. Cere-i ajutorul în decorarea spațiului de studiu și încurajează-i creativitatea. Astfel veți avea un proiect comun, iar cel mic se va simți motivat să învețe în biroul creat chiar de el.

Folosește diferite obiecte precum rechizite, material didactic, hârtie pentru copiator, carton colorat, tablă de perete, hărți, glob pământesc, machete de avioane și rachete ca să recreezi universul familiar al zilelor de școală dinaintea pandemiei. Încurajează-l pe cel mic să scrie pe caiet și pe maculator, să deseneze și să coloreze, ca să-și mențină deprinderea de a scrie de mână și de a utiliza creionul.

Echipează spațiul de studiu cu dotările școlare necesare pentru școala online

Am lăsat la final acest pas esențial când vrei să știi cum pregătești spațiul de studiu pentru copilul tău, ca să fie totul în regulă la școala online.

Evident că ai nevoie de o conexiune bună la internet, de un calculator sau laptop, la nevoie chiar și o tabletă, deși nu este indicată pentru utilizare îndelungată, din cauza dimensiunilor mici, care duc la oboseala ochilor.

Instalează toate softurile necesare pentru comunicare online, ia legătura cu profesorii să verifici ce programe să utilizezi și ce platforme educaționale sunt recomandate. Acordă atenție deosebită siguranței în utilizarea internetului, apelează la firewall, securizarea conexiunii și parolarea site-urilor care nu fac obiectul studiului școlar.

Odată ce ai rezolvat detaliile de IT, concentrează-te pe locul de studiu, care trebuie să cuprindă un birou, un scaun și un mic dulap, toate adaptate vârstei și activității elevului. Copilul are nevoie de un scaun ergonomic, un birou reglabil pe înălțime, ca să beneficieze de o poziție corectă în timpul orelor, să nu stea cocoșat, ghemuit sau prea rigid, ca să nu aibă dureri de spate sau chiar afecțiuni cronice.

Biroul trebuie să fie eliberat de hârtii inutile, cărți, agende, jucării sau cutii care nu au legătură cu studiul și să găzduiască doar caietul și manualul pentru ora respectivă, monitorul, tastatura și sistemul audio.

Ia în considerare aceste recomandări și pregătește spațiul de lucru pentru copilul tău pentru ca școala online să fie o experiență plăcută, interesantă și instructivă.

Foto: piqsels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri