14 Ianuarie 2021 publicat în Copil 16 share-uri

Circumcizia la copii sau adulti este o interventie chirurgicala ce implica indepartarea (partiala sau totala) a preputului – zona de piele retractabila ce acopera capul penisului. Iata care sunt indicatiile si ce implica procedura.

Circumcizia la copii

Preputul este un pliu cutanat ce acopera capul penisului sau glandul. La nastere, preputul este legat de glandul penisului, astfel incat nu poate fi tras inapoi. In timpul copilariei, preputul continua sa acopere si sa protejeze glandul sensibil. La un moment dat in copilarie, pentru majoritatea baietilor, preputul se separa de gland si poate fi tras inapoi pentru a expune glandul.

Circumcizia la copii poate fi facuta din credinte culturale sau religioase sau din motive medicale. In cazul circumciziei, preputul este indepartat chirurgical, expunand capul penisului. Circumcizia din motive religioase se efectueaza de obicei in primele 10 zile (adesea in primele 48 de ore), la spital. Circumcizia dupa perioada de nou-nascut poate fi o procedura mai complicata si necesita de obicei anestezie generala la copii. Circumcizia se poate face, insa, la orice varsta.

Avantaje

Sugarii circumcisi se considera ca au un risc mai mic de a dezvolta infectii ale tractului urinar, in special in primul an de viata. De asemenea, poate fi mai mic riscul de probleme ale penisului, ca iritatii, inflamatii si infectii. Asta pentru ca se considera ca e mai usor sa se pastreze igiena unui penis circumcis. Circumcizia inainte de pubertate are cateva beneficii medicale si pentru sanatate, si anume poate reduce riscul de infectii urinare si poate preveni problemele asociate preputului. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri