12 Februarie 2021 publicat în Copil 8 share-uri

Pentru a creste sanatos, copilul tau trebuie sa aiba o alimentatie variata, din care nu lipsesc legumele. Insa nu este intotdeauna o misiune usoara pentru tine. Iata cele mai bune sfaturi pentru a-ti convinge copilul sa manance legume.

Gustul copilului se educa in familie

Legumele si fructele trebuie sa se regaseasca zilnic in meniul copilului tau. Daca fructele dulci si aromate sunt mai usor acceptate de cei mici, legumele pun la grea incercare rabdarea mamicilor. Dovleceii, spanacul, fasolea verde, broccoli, conopida, sparanghelul nu se bucura de prea multa atentie din partea micilor mofturosi. Insa este important ca parintii sa nu se dea batuti si sa ofere un bun exemplu copiilor.

Gustul si preferintele pentru anumite alimente se educa in familie. Copilul invata din primele etape ale diversificarii. Daca parintii si alti membri ai familiei au bunul obicei de a manca legume, copiilor li se va parea absolut firesc sa le urmeze exemplul. Prepararea unor feluri de mancare sanatoase pentru intreaga familie va deveni un obicei de zi cu zi. Astfel copilul va invata sa manance nici prea dulce, nici prea sarat si fara sa se strambe atunci cand are legume in farfurie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cand copilul este nepoliticos sau lipsit de respect – sfaturi pentru parinti

Sfaturi pentru a-ti convinge copilul sa manance legume

De ce merita sa faci toate eforturile pentru a include legumele printre alimentele preferate ale copilului? Argumentele vin din compozitia lor nutritionala valoroasa, deoarece legumele contin:

  • apa – asigura hidratare de calitate;
  • fibre alimentare – ajuta la imbunatatirea digestiei si eliminarea toxinelor;
  • glucide – ofera energie
  • vitamine si minerale – protejeaza organismul de numeroase boli.

Iata o serie de metode care te vor ajuta sa-ti convingi copilul sa manance legume. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto articol: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri