17 Februarie 2021 publicat în Copil 8 share-uri

Cum inveti copilul sa doarma singur – pe masura ce copilul creste si nu se mai trezeste noaptea pentru a fi hranit sau schimbat, el este pregatit sa doarma singur. Nu este o etapa usoara, dar poti incerca urmatoarele 10 cele mai bune sfaturi ca sa-l obisnuiesti treptat pe micut cu patutul si camera lui.

Pregateste copilul pentru schimbare

Este normal ca prichindelul tau sa fie nelinistit atunci cand se trezeste singur in camera lui. Pentru ca aceasta etapa sa se desfasoare in mod bland, fara prea multe lacrimi si tantrum-uri, copilul are nevoie de pregatire.

1. Explica-i, pe intelesul lui, ca a crescut, ca nu mai este un bebelus si, la fel ca ceilalti membri ai familiei, are nevoie de patutul si camera lui.

2. Pentru inceput, convinge-l sa doarma in camera lui la pranz, iar dupa o perioada incearca sa-l lasi si noaptea. Citeste-i o poveste si stai cu el pana adoarme. Ofera-i asigurari ca esti in camera de alaturi si ca vei veni la el imediat ce va avea nevoie.

3. Daca micutul isi exprima refuzul categoric de a dormi singur, nu il forta. Fii alaturi de el, asculta-l, reia explicatiile cu rabdare, tine-l in brate si ramai in contact vizual cu el. Ramai langa el cu rabdare si iubire. Nu incerca sa grabesti lucrurile si sa apelezi la pedepse. Orice obligatie va fi perceputa ca pe o constrangere si va actiona contrar asteptarilor tale. Convinge-l cu tact si blandete. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri