31 Decembrie 2020 publicat în Copil 11 share-uri

Puzzle-uri pentru copii – iata ce beneficii au acestea, cum sustin dezvoltarea copilului, cum alegem un puzzle potrivit pentru copil si cateva recomandari.

Ce beneficii au puzzle-urile pentru copii?

Puzzle-urile sunt educative si ofera sprijin pentru dezvoltare atat pentru copii, cat si pentru adulti. Pe langa faptul ca sunt o modalitate distractiva de a petrece timpul impreuna in familie, puzzle-urile pot juca un rol si in dezvoltarea copilului.

Un puzzle ii invata pe copiii mici despre conceptul de „intreg” si ca fiecare piesa reprezinta o fractiune din imaginea de ansamblu. De asemenea, ajuta la dezvoltarea abilitatilor de baza, cum ar fi recunoasterea formei, concentrarea, stabilirea obiectivelor, rabdarea si sentimentul de realizare.

Puzzle-urile sunt benefice atat pentru adulti, cat si pentru copii ca activitate in zilele de toamna sau activitate in zilele ploioase, dar nu numai. Insa, cand vine vorba de dezvoltarea copilului, acestea nu sunt doar distractive, ci sunt, de asemenea, extrem de benefice din mai multe motive. Rezolvarea puzzle-urilor este o activitate care trebuie incurajata. Puzzle-urile vin intr-o gama vasta de optiuni, stiluri si formate incat poti alege cel mai bun puzzle pentru copil. Puzzle-urile pot avea un impact profund asupra dezvoltarii copilului. Dezvolta abilitatile de rezolvare a problemelor si de gandire critica, ambele esentiale pentru stapanirea altor abilitati mai tarziu in viata.

Iata principalele beneficii:

Imbunatatirea abilitatilor cognitive

Puzzle-urile ii ajuta pe copii sa inteleaga cum se urmeaza instructiuni pas cu pas pentru a atinge un anumit scop. Abilitatile de constientizare spatiala se dezvolta atunci cand copilul face un puzzle. O abilitate cheie este folosirea memoriei pentru a-si aminti ce piese au fost deja incercate si nu s-au potrivit in spatiile anterioare. Urmand regulile oricarui puzzle, copilul va invata procesul de gandire pas cu pas si, in functie de tipul de puzzle, ar putea invata si despre cifre, litere etc. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri