19 Martie 2021 publicat în Copil 2 share-uri

Cum putem sustine si proteja imunitatea copilului? Iata cateva sfaturi si recomandari pentru a proteja copiii de infectii si boli, actionand asupra sistemului imunitar.

Cum actioneaza sistemul imunitar?

Sistemul imunitar este un mecanism de aparare a organismului impotriva elementelor infectioase si a altor invadatori straini. De cele mai multe ori, sistemul imunitar actioneaza eficient, insa alteori apar anumite probleme si copilul devine predispus la raceli frecvente si alte afectiuni.

Cand agentii straini patrund in organism, celulele T si B prezente in fluxul de sange care produc anticorpi si enzime lupta impotriva acestor agenti, eliminandu-i. Cu toate acestea, actiunea frecventa a acestor agenti straini asupra corpului slabeste aceste celule T si celule B si, prin urmare, sistemul imunitar. Factori precum poluarea, lipsa unei diete adecvate si expunerea frecventa la anumiti germeni joaca un rol si afecteaza capacitatea organismului de a combate infectiile – cu alte cuvinte, slabesc sistemul imunitar.

Imunitatea copiilor pe etape

Anticorpii sunt transferati de la mama la bebelus prin placenta in timpul celui de-al treilea trimestru (ultimele 3 luni de sarcina). Acest lucru ii ofera copilului o anumita protectie atunci cand se naste. Tipul si cantitatea de anticorpi transmisi bebelusului depind de imunitatea mamei.

In timpul nasterii naturale, bacteriile din vaginul mamei sunt transmise copilului. Acest lucru ajuta la formarea coloniei de bacterii din intestin care contribuie la imunitate. Dupa nastere, mai multi anticorpi sunt transferati bebelusului prin colostru si laptele matern. Ulterior, bebelusii produc proprii anticorpi de fiecare data cand sunt expusi la anumiti agenti, dar este nevoie de timp pentru ca aceasta imunitate sa se dezvolte pe deplin.

Cum putem sustine imunitatea copilului?

Iata 5 pasi prin care parintii pot sustine imunitatea copilului: citeste mai departe articolul pe mamisicopilul.ro

Foto articol: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri