Activitati de primavara – Noul anotimp aduce numeroase noi oportunitati de activitati si jocuri pentru cei mici, atat afara, cat si in interior. Ce lucruri noi putem face impreuna cu copiii si cu intraga familie – iata cateva idei de activitati de primavara.

Primavara aduce cu ea zile mai lungi, vreme calda si o explozie in tot ce inseamna vegetatie, insecte, pasari. Este vremea perfecta pentru ca cei mici sa petreaca si mai mult timp afara, explorand natura si bucurandu-se de schimbarile care se intampla cu ea. Iata cateva idei de activitati de primavara la care copiii pot participa, atat in aer liber, cat si acasa.

Activitati de primavara in aer liber

1. Explorarea schimbarilor din natura aduse de primavara

Gradina, parcul sau padurea sunt locuri foarte ofertante in ceea ce priveste insectele, florile, pasarile, pe care copiii le pot observa in mediul lor natural sau chiar explora mai indeaproape. O lupa ii va ajuta sa le observe mai in detaliu. De asemenea, puteti folosi si carti despre natura sau cartonase cu imagini cu pasari, insecte, plante, copaci, flori, frunze etc. pe care sa le descoperiti afara impreuna cu cei mici. De asemenea, exista carti cu sunete din natura (de exemplu, cu cantecele pasarilor). Aceste asocieri dintre imagini, sunete (si cuvinte, in cazul copiilor mai mari) si elementele reale ale naturii le ofera copilor senzatia unei vanatori de comori.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023 De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake!

2. Gradinaritul

Daca aveti propria gradina sau bunicii au gradina, implicati copiii in activitatile specifice acestui anotimp: curatarea gradinii de crengi uscate, frunze, buruieni; plantarea florilor, plantelor aromatice, semintelor de legume; udarea solului; instalarea unui solar etc. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri