, 19 Martie 2021 publicat în Copil 3 share-uri

Obiceiuri in familie – iata ce activitati trebuie sa existe in orice familie fericita. Indiferent de varsta copilului, el are nevoie de urmatoarele cinci lucruri pe care sa le faca impreuna cu parintii.

De ce este important sa aveti obiceiuri in familie?

Armonia si echilibrul in familie depind in buna masura de anumite obiceiuri pe care parintii ar trebui sa le formeze si sa le cultive. Activitatile desfasurate impreuna de catre parinti si copii, joaca si distractia aduc o stare de bine tuturor. Desi este o adevarata provocare sa gasesti momente libere, timpul de calitate petrecut in familie este de nepretuit si ofera numeroase beneficii copiilor.

  • Copiii se simt iubiti si importanti.
  • Copiii capata o atitudine pozitiva fata de persoanele din jur si sunt sociabili.
  • Copiii sunt feriti de tulburari de comportament, anxietate, depresie sau esec scolar.
  • Parintii au posibilitatea de a-si cunoaste foarte bine copiii si de a-i educa mai bine.
  • Comunicarea dintre parinti si copii este foarte buna, cu totii exprimandu-si deschis gandurile si sentimentele.
  • Se formeaza o relatie puternica intre copii si parinti.

Numeroase studii atrag atentia ca acei copii care nu petrec timp suficient cu parintii sunt predispusi in a dezvolta probleme emotionale si de comportament. In societatea actuala, tot mai multi parinti sunt ocupati cu activitatile profesionale, punand pe plan secund formarea unor obiceiuri in familie. Din pacate, lipsa interactiunii cu parintii se asociaza cu anxietate, tristete si confuzie in randul celor mici. Pentru a evita aceste situatii, afla acele obiceiuri in familie pe care ar fi bine sa le puneti in aplicare. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Fotografie creată de olia danilevich, de la Pexels
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri