19 Martie 2021 publicat în Copil 1 share-uri

Amigdalectomia sau operatia de indepartare a amigdalelor – iata cand se recomanda, ce implica aceasta procedura chirurgicala si care sunt posibilele riscuri asociate.

Ce este amigdalectomia?

O amigdalectomie este o interventie chirurgicala pentru indepartarea amigdalelor. Amigdalele se gasesc in spatele limbii, in partea superioara, formeaza un inel protector si fac parte din sistemul imunitar. Capteaza germeni care patrund in organism prin gat si ajuta la combaterea infectiilor. Medicii recomanda o amigdalectomie in cazul in care amigdalele se umfla sau se infecteaza foarte des si medicamentele nu ajuta. Indepartarea amigdalelor nu inseamna ca veti dezvolta mai multe alte infectii – corpul poate combate infectiile in alte moduri.

Cand se recomanda operatia de indepartare a amigdalelor?

Amigdalele se modifica odata cu varsta si sunt de obicei mai mari la copii, apoi devin mai mici la adolescenti si adultii mai in varsta. Copiii sunt mult mai sensibili la complicatii, cum ar fi probleme de respiratie, cand amigdalele se umfla prea mult. Chirurgia poate fi necesara, de asemenea, daca amigdalele marite blocheaza caile respiratorii, ducand la apnee de somn, probleme de inghitire sau afecteaza hranirea. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri