26 Mai 2021 publicat în Copil 1 share-uri

Vizita la medic, fie ca e un consult de rutina sau o urgenta medicala, creeaza de cele mai multe ori frica, disconfort si refuz din partea celor mici. Cum ii pot pregati parintii pentru vizita la medic si cum ii pot ajuta sa treaca cu bine peste aceste experiente?

Frica de medic la copii – informatii generale

In copilarie, cei mici au numeroase frici, care trec de la sine pe masura ce inainteaza in varsta si se dezvolta. Frica de medic sau de injectii este una dintre fricile comune in randul copiilor. Insa analizele de rutina, vaccinurile, consulturile medicale in caz de boala fac parte din viata celor mici si sunt necesare pentru mentinerea si (atunci cand e cazul) recuperarea sanatatii.

Daca atunci cand sunt bebelusi, lucrurile sunt mult mai simple in ceea ce priveste vizita la medic, devine mult mai greu pe masura ce copiii cresc si inteleg ce se intampla si isi amintesc de experientele anterioare, in care au fost bolnavi sau au fost intepati. Copiii se tem in general de lucrurile pe care nu le inteleg, pe care nu le pot controla sau carora le-au asociat un sens negativ, in urma unei experiente in care s-au speriat sau au fost coplesiti emotional.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează

Cand copiii se tem sa mearga la medic, ei isi imagineaza deseori ca ceva ingrozitor li se va intampla acolo; ca o sa-i doara sau ca faptul ca merg la medic inseamna ca sunt bolnavi (uneori nu este cazul). Iar cand parintii nu le povestesc dinainte in ce va consta consultul sau intalnirea cu medicul, si li se face un vaccin, de exemplu, e mult mai probabil sa se supere si sa devina si mai anxiosi la o viitoare consultatie.

In contextul fricii de a merge la medic, foarte frecventa este si frica de dentist la copii, o teama cu care multi dintre ei pot ramane si la varsta adulta, daca nu este gestionata corespunzator.
Informatii pe larg despre cum gestionam frica de dentist la copii – in acest articol. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri