11 Februarie 2022 publicat în Copil 6 share-uri

Citeste pe larg despre strabismul la copii – care sunt semnele si simptomele asociate, de ce apare aceasta afectiune, cum este diagnosticata si tratata.

Ce este strabismul?

Strabismul este una dintre cele mai frecvente afectiuni oculare la copii. Apare atunci cand ochii nu sunt aliniati corespunzator. Unul sau ambii ochi ai copilului pot fi orientati spre interior (esotropie), spre exterior (exotropie), in sus (hipertropie) sau in jos (hipotropie).

Copilul poate sa se fi nascut cu strabism sau poate dobandi problema mai tarziu in viata. Se poate dezvolta si ca urmare a unui accident sau a unei alte probleme de sanatate. La unii copii, strabismul este intermitent, in timp ce la altii este intotdeauna prezent. Ambliopia legata de strabism apare atunci cand vederea nu se dezvolta normal in timpul copilariei, deoarece ochii nu sunt aliniati corespunzator. Vezi aici mai multe despre ambliopia la copii.

In conditii normale, muschii ce controleaza miscarea ochilor lucreaza impreuna si indreapta ambii ochi in aceeasi directie. Pacientii cu strabism au probleme in ceea ce priveste controlul miscarii ochilor si nu pot pastra alinierea oculara normala. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri