27 Mai 2022 publicat în Copil 1 share-uri

Citeste mai multe despre hepatita la copii – care sunt simptomele, cauzele si factorii de risc, tipuri de hepatita, metode de diagnostic si tratament.

Ce este hepatita?

Hepatita este termenul folosit pentru a descrie inflamatia ficatului. De obicei, este rezultatul unei infectii virale. Unele forme si cazuri sunt usoare, in timp ce altele pot fi de lunga durata (cronice) si pot provoca cicatrici ale ficatului (ciroza) sau pierderea functiei hepatice. Exista cinci tipuri principale de virusuri hepatice, inclusiv virusul hepatitei A, B, C, D, E – hepatita virala. Pe langa infectia produsa de virusuri, ce ataca celulele hepatice, ducand la o functionare deficitara a ficatului, pot aparea si alte forme de hepatita – hepatita toxica (ce este cauzata de abuzul de substante sau medicamente), hepatita alcoolica sau hepatita autoimuna (celulele hepatice nu sunt atacate de un virus, ci de propriul sistem imunitar).

Hepatita A, hepatita B si hepatita C sunt cele mai frecvente tipuri si sunt cauzate de virusuri. Mai rar, hepatita poate fi cauzata de bacterii, paraziti, o tulburare ereditara sau anumite medicamente. Recent, au fost raportate unele cazuri de hepatita severa (inflamatie a ficatului) in randul copiilor, care poate fi asociata cu un tip comun de virus numit adenovirus. Daca ficatul este afectat de inflamatie, o infectie sau de cicatrici, acesta nu isi poate indeplini eficient toate functiile. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri