Trotinetele pentru copii sunt populare atât pentru copii, cât și pentru părinți. Dacă pe copii îi distrează foarte mult, pe adulți îi încântă posibilitatea de a face mișcare în aer liber.

Există trotinete copii în diferite forme și culori, pentru fetițe și pentru băieți, precum și pentru diferite vârste. Toate au diverse avantaje. În primul rând, copiii fac mișcare în aer liber, ceea ce are un efect benefic. Deplasarea cu trotineta nu numai că promovează activitatea generală, ci și abilitățile motorii, simțul echilibrului și al coordonării. Pentru a nu cădea, copiii trebuie să-și mențină echilibrul și să-și folosească brațele și picioarele într-un mod țintit.

Frânarea trotinetei necesită mișcări coordonate și folosirea forței. Mersul pe trotinete copii îi poate pregăti pe aceștia pentru a merge mai târziu pe bicicletă. Trotinetele pentru copii au si avantajul ca pot fi transportate foarte uşor, în funcţie de model și greutate. Produsele sunt ușor de transportat în mașină, de exemplu pentru a merge în excursii cu întreaga familie sau pentru a le permite copiilor să meargă cu trotineta în vacanță. Ceea ce este esențial, însă, este că produsele se potrivesc perfect nevoilor copiilor și există versiuni potrivite pentru fiecare vârstă.

Alegerea unei trotinete copii în funcție de vârstă

Pentru siguranța copiilor, structura trotinetelor pentru copii trebuie sa fie adecvată vârstei lor. Abilitățile motorii ale copiilor mici sunt încă limitate și de aceea există trotinete copii pentru 2-3 ani, 4-5 ani, 6-12 ani. Prin urmare, producătorii oferă o mare varietate de modele de trotinete copii cu caracteristici individuale.

Trotinete copii pentru 2-3 ani

Mulți producători oferă modele pentru vârsta de 2-3 ani. Aceste produse au de obicei trei sau chiar patru roți. Avantajul este, că aceste trotinete copii nu se răstoarnă când copiii merg pe ele și oferă mai multă stabilitate atunci când merg. Sunt ideale pentru copiii mici, deoarece la o vârstă fragedă simțul echilibrului este încă abia dezvoltat.

Trotinete copii pentru 4-5 ani

Trotinetele pentru copii cu doar 2 roți nu sunt, în general, recomandate înainte de vârsta de patru ani, deoarece, abia după vârsta de 4 ani copiii au abilitățile necesare pentru a le conduce în siguranță. Dar simțul echilibrului este încă în curs de dezvoltare.

Trotinete copii pentru 6-12 ani

Odată cu înaintarea în vârstă și cu greutatea corporală asociată, trotinetele pentru copii trebuie să fie stabile, iar înălțimea ghidonului să se modifice tot mai mult. Deoarece copiii pot circula acum pe distanțe mai mari, anvelopele ar trebui să fie și ele mai mari. Există trotinete copii disponibile și pentru sport în parcuri de skate, de exemplu.

Stabilitatea, o platformă anti-alunecare și suficient de largă, anvelopele sau roțile robuste și un ghidon stabil fac parte din echipamentul de bază. Este important ca limita de încărcare a trotinetei să se potrivească cu greutatea corporală a copilului. Producătorii indică acest lucru în capacitatea de încărcare (de exemplu, max. 20 kg). Ghidoanele reglabile pe înălțime sunt practice, astfel încât trotinetele să poată fi folosite timp de câţiva ani. Înălțimea ghidonului poate fi adesea reglată continuu, dar sunt posibile și înălțimi predefinite. Important este să nu lași copilul să folosească trotineta în trafic și să fie adecvată vârstei acestuia.

Sursa foto: www.unsplash.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri