De asemenea, este gresit sa administrezi copilului vitamine pentru cresterea apetitului fara a-ti fi prescrise de medic: vitaminele A si D duc la scaderea pana la disparitia totala a poftei de mancare.
Bulimia
Copiii bulimici consuma cantitati exagerate de alimente atat la mesele principale, cat si in afara meselor, suprasolicitand functiile digestive si metabolice ale organismului.
Daca ii permiti celui mic sa-si satisfaca apetitul crescut si nu il controlezi asupra cantitatii de mancare ingerata, este probabil ca el va deveni obez. Cu cat copilul va manca mai mult si nu va face efort fizic adecvat varstei sale, cu atat se va ingrasa mai mult si gradul obezitatii va creste.
Printre cauzele ce pot determina cresterea exagerata a poftei de mancare se numara bolile endocrine (afectiuni ale tiroidei, suprarenalei) si metabolice (diabetul zaharat la copil), bolile neurologice (retard mental).
Exista si situatii normale in care apetitul copilului este crescut, dar pentru o perioada limitata de timp (este exemplul copiilor care sunt in convalescenta dupa repetate imbolnaviri, si la care cresterea poftei de mancare este un semn de refacere a starii de sanatate).
Fii atenta si nu trece cu vederea pofta de mancare a puiului tau, deoarece corelata cu alte semne si simptome, ea poate avea o semnificatie deosebita si poate indica starea de sanatate a copilului.
Un articol de Simona Prodanoiu
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”