Exista o legatura directa intre pofta de mancare si starea de sanatate a organismului copilului tau. De aceea, de fiecare data cand observi ca micutul are mai mult timp un apetit modificat (fie el scazut sau crescut) trebuie sa apelezi la medic, pentru ca modificarile poftei de mancare la copil pot trada existenta unei afectiuni.
Tratamentul anorexiei urmareste in principal tratarea afectiunii de baza ce determina scaderea poftei de mancare. Preparatele medicamentoase pe baza de tincturi amare, preparatele de acid clorhidric si pepsina sau cele cu hormoni anabolizanti trebuie evitate deoarece au numeroase efecte secundare asupra copilului aflat inca in crestere.

De asemenea, este gresit sa administrezi copilului vitamine pentru cresterea apetitului fara a-ti fi prescrise de medic: vitaminele A si D duc la scaderea pana la disparitia totala a poftei de mancare.

Bulimia

Copiii bulimici consuma cantitati exagerate de alimente atat la mesele principale, cat si in afara meselor, suprasolicitand functiile digestive si metabolice ale organismului.

Daca ii permiti celui mic sa-si satisfaca apetitul crescut si nu il controlezi asupra cantitatii de mancare ingerata, este probabil ca el va deveni obez. Cu cat copilul va manca mai mult si nu va face efort fizic adecvat varstei sale, cu atat se va ingrasa mai mult si gradul obezitatii va creste.

Printre cauzele ce pot determina cresterea exagerata a poftei de mancare se numara bolile endocrine (afectiuni ale tiroidei, suprarenalei) si metabolice (diabetul zaharat la copil), bolile neurologice (retard mental).

Exista si situatii normale in care apetitul copilului este crescut, dar pentru o perioada limitata de timp (este exemplul copiilor care sunt in convalescenta dupa repetate imbolnaviri, si la care cresterea poftei de mancare este un semn de refacere a starii de sanatate).


Fii atenta si nu trece cu vederea pofta de mancare a puiului tau, deoarece corelata cu alte semne si simptome, ea poate avea o semnificatie deosebita si poate indica starea de sanatate a copilului.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri