Cand vine ora de culcare incepe calvarul deoarece copilul tau tipa, protesteaza si gaseste tot felul de pretexte ca sa nu mearga la culcare? Copilul este plin de energie toata ziua, dar mai cu seama seara, la culcare, iar tu nu mai dispui de energia necesara, fiind prea obosita pentru a duce lupte cu micutul in fiecare seara cand vine vorba de culcare.
Copilul este strengar si poate inventa diverse pretexte pentru a intarzia ora de culcare: chiar atunci vrea la toaleta din nou, are sa-ti spuna ceva important, vrea o gustare sau ii este sete, toate aceste motive pentru a mai trage putin de timp. Daca micutul protesteaza, explica-i ferm ca a venit ora de culcare si ca nu mai puteti sta de vorba deoarece el trebuie sa se odihneasca.

Cateodata se intampla sa te confrunti cu tipetele copilului. Incearca sa-ti mentii calmul, sa fii clara si de neclintit in deciziile tale atunci cand te afli in fata copilului care plange si tipa. O solutie la aceasta problema este sa-l inchizi cateva minute in camera, spunandu-i ca daca nu va inceta cu tipetele si nu se va culca, nu-l vei mai lasa sa doarma cu usa deschisa la camera.

Ajunsa la capatul puterilor, vei fi tentata sa il lasi pe micut sa imparta patul cu voi, dar gandeste-te bine ca acesta nu este modul prin care il vei determina sa mearga la culcare singur si poate dauna si relatiilor dintre tine si partener.

Nu uita ca obiceiurile proaste formate la o varsta frageda sunt greu de indepartat si daca mereu cazi prada manipularii copilului vei vedea ca acesta va incepe sa-si stabileasca singur ora de culcare si nu te va mai asculta, devenind si rasfatat.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri