Cu totii am vazut pe strada, la scoala sau in marile parcuri tot mai multi adolescenti imbracati in negru, cu tunsori ciudate, multe piercing-uri si cu privire depresiva, trista, pierduta in spatiu. Se pare ca ei apartin generatiei Emo.

De ce Emo?

Nu putine sunt cazurile de suicid sau violenta intre adolescenti, cum este cel al fetitei de 12 ani care se arunca de la etaj pentru ca nu mai vrea sa fie o povara in plus pentru parintii ei. De ce toate acestea se intampla acum, cand suntem civilizati sau asa avem pretentia sa fim, cand am evoluat atat de mult si am cucerit atatea, de ce copiii nostri vad aceasta viata atat de intunecata si nu reusesc sa vada lumina din ea?

Poate ca intreg procesul evolutiv prin care am trecut este vinovat. Sau poate ca nu stim sa ne crestem de mici copiii si sa-i educam cum se cuvine.

O mare parte din vina o poarta parintii acestor copii. Cu multe probleme pe cap, cu stresul si ideea de a face cat mai multi bani pentru ca cel mic sa aiba tot ce-i trebuie, uita de el, uita sa-i ofere dragoste si atentie si incearca sa suplineasca aceste nevoi emotionale ale copilului prin daruri si multa libertate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Asa ca, dragi parinti, iubiti-va copiii si lasati-i sa isi traiasca copilaria. Invatati-i ca fericirea si succesul nu se masoara in bani, haine costisitoare, telefoane mobile sau masini scumpe. Nu-i maturizati inainte de vreme si spuneti-le ca viata este cel mai de pret dar pe care il are un om!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri