Probabil ca ti-a trecut prin minte ca telefonul mobil al copilului te-ar ajuta mult, nu numai pe tine, ci si pe el. Vrei ca odorul tau sa aiba in acelasi timp libertate, dar si sa fie in siguranta Oare chiar celularul i-ar oferi copilului o oarecare protectie, iar tie liniste stiind ca il poti supraveghea atunci cand nu este in preajma ta?
Probabil ca ti-a trecut prin minte ca telefonul mobil al copilului te-ar ajuta mult, nu numai pe tine, ci si pe el. Vrei ca odorul tau sa aiba in acelasi timp libertate, dar si sa fie in siguranta… Oare chiar celularul i-ar oferi copilului o oarecare protectie, iar tie liniste stiind ca il poti supraveghea atunci cand nu este in preajma ta?

Majoritatea parintilor, stiind ca traiesc intr-o lume nu prea pasnica, decid sa cumpere mobile sofisticate pentru copiii lor care au varste din ce in ce mai fragede, numai din dorinta de a-i sti in siguranta si a sti ca pot apela undeva in caz ca li se intampla ceva.

Au aparut diverse sisteme prin care locul unde se afla copilul poate fi detectat, asa cum sunt sistemele GPS (Global Positioning Systems) cu care sunt dotate unele telefoane mobile. Aceste sisteme au avantaje, dar si dezavantaje, deoarece daca sunt folosite de copii isteti, cum sunt cei din zilele noastre, ele pot fi cu usurinta inchise in cazul in care copilul nu doreste sa-l deranjezi, sau bateria se poate descarca. Iar daca copilul se afla in pericol dureaza prea mult timp pana sa afli tu si oricum nu poti face mai nimic pentru ca nu esti langa copil.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Prin GPS, tehnologie de care dispun majoritatea telefoanelor mobile, se poate localiza orice persoana care poarta cu ea un celular, fiind utila pentru supravegherea copiilor. Mai nou, Google are in plan sa ofere informatii despre locatia copiilor, si nu numai, indiferent daca au un mobil dotat cu GPS sau nu, prin intermediul softului Google Maps.

In Statele Unite, operatorii de telefonie mobila ofera parintilor servicii de monitorizare a copiilor, acestia putand sa afle imediat locatia celor mici.

Telefoanele mobile oferite copilului nu tin loc nici de babysitter, nici de bodyguard sau caine de paza. Mai degraba ele sunt pentru siguranta ta, ca sa stai linistia si fara griji ca micutul va avea la cine sa apeleze in cazul in care se intampla ceva.

O metoda mai buna de a oferi siguranta copilului este sa ai o relatie cat mai buna cu acesta, bazata pe incredere, sa fiti in primul rand prieteni. Daca nu esti sigura ca cel mic se poate descurca singur in anumite situatii, atunci mai bine nu-l lasa nesupravegheat, deoarece nici macar sistemele GPS nu ofera siguranta 100%.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri