In cadrul campaniei Sansa la viata, sansa la noi amintiri au fost deja achizitionate pentru cel de-al doilea bloc operator al Institutului de transplant pentru boli cardio-vasculare din Targu-Mures, un ecocardiograf cu sonda transesofagiana pediatrica, o pompa circulatie extracorporeala, un monitor anestezie terapie intensiva si o statie de pompe volumetrice peristaltice. De asemenea, un medic de la IBCvT se afla in prezent la specializare in cardiologie interventionala in Elvetia.

In cadrul campaniei „Sansa la viata, sansa la noi amintiri” au fost deja achizitionate pentru cel de-al doilea bloc operator al Institutului de transplant pentru boli cardio-vasculare din Targu-Mures, un ecocardiograf cu sonda transesofagiana pediatrica, o pompa circulatie extracorporeala, un monitor anestezie terapie intensiva si o statie de pompe volumetrice peristaltice. De asemenea, un medic de la IBCvT se afla in prezent la specializare in cardiologie interventionala in Elvetia.

„Cel mai important echipament este ecograful pediatric cu sonda transesofagiana. Este primul ecograf de acest tip din Romania configurat pe investigatii cardiologice la copii si nou-nascuti. Prin achizitionarea acestor echipamente putem deja sa realizam operatii in cea de-a doua sala, sala fiind dotata cu echipamente la standarde europene.” a declarat managerul general al IBCvT, ec. Monica Suciu.

Campania „Sansa la viata, sansa la noi amintiri” are drept scop amenajarea unui nou bloc operator la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Targu-Mures si specializarea in strainătate a personalului medical.

Campania „Sansa la viata, sansa la noi amintiri” se deruleaza in perioada 1 iulie-30 septembrie 2008, isi propune salvarea cat mai multor copii cu probleme cardiace si responsabilizarea opiniei publice cu privire la gravitatea acestor probleme. In Romania se nasc anual aproximativ 1000 de copii cu malformatii cardiace. 900 dintre acestia necesita interventie chirurgicala in primul an de viata. Cea mai mare parte a acestora sunt operati in centrul de la Targu-Mures. Doar 270 de copii pot fi operati in medie, intr-un an, la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu Mures, intrucat exista un singur bloc operator si o singura echipa specializata.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole interesante de pe Healthy.ro:


8 exercitii pentru brate frumoase si ferme

Chirurgie si silueta - gastroplastia

Epilare permanenta
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri