Multi parinti vad sexualitatea ca pe un subiect tabu, mai ales atunci cand trebuie sa il discute cu propriul copil. Cand sa incep sa-si spun despre sex? Cum sa-i spun? Noi ne-am gandit la aceste lucruri si am considerat ca ar fi util un articol care sa curpinda ce au nevoie copiii sa stie despre sexualitate si cum sa le spui aceste lucruri uneori jenante.

Intre 11 si 12 ani

Pubertatea bate la usa, asa ca intervin diferite schimbari in viata copilului tau: organele sexuale incep sa se matureze, iar organismul incepe sa produca hormoni, fapt pentru care apar sentimente fata de sexul opus si unele dorinte sexuale. Copilul poate fi speriat de aceste schimbari si se poate intreba daca ele sunt normale, astfel ca el incepe sa se compare copiii de aceeasi varsta.

Inainte de pubertate poarta o discutie serioasa cu copilul tau, avertizandu-l despre schimbarile ce vor avea loc in aceasta perioada pentru ca ele sa nu-l ia pe nepregatite. Asigura-l ca fiecare persoana a trecut prin aceste schimbari la pubertate si ca ele sunt cat se poate de naturale.

Pentru a creste un copil sanatos din punct de vedere sexual, vobeste-i despre sex intr-un mod foarte natural si nu-i baga in cap tot felul de prostii. El trebuie sa stie ca sexul implica foarte multa responsabiilitate, acesta fiind un lucru frumos atunci cand se petrece cu persoana pe care o iubeste si care il iubeste. Sexul nu ar trebui sa se petreaca din cauza presiunilor pe care le are anturajul asupra lui, deoarece fiecare isi incepe viata sexuala atunci cand este cu adevarat pregatit.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Vobeste-i despre bolile cu transmitere sexuala si despre metodele de contraceptie, spunandu-i ca trebuie sa se protejeze intotdeauna folosind prezervativul pentru a ramane sanatos si a evita o sarcina nedorita la aceasta varsta timpurie.

Cu cat sexualitatea va fi un subiect tabu la voi in familie, cu atat copilul va deveni mai curios si va dori sa-si descopere sexualitatea. Nu poti sa fii mereu langa copil pentru a-l impiedica sa faca sex- fii sigura ca daca vrea indeajuns de mult poate face si acest lucru, asa ca mai bine sa-l faca in cunostinta de cauza si cu multa responsabilitate.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri