Sa ai parinti intelepti este nu numai un mare avantaj, dar si o binecuvantare. Dar oricum ar fi, copiii nu isi pot alege parintii si astfel ei trebuie sa se acomodeze cu mama si tatal pe care ii au si cu alegerile pe care acestia le iau in viata.

Sa ai parinti intelepti este nu numai un mare avantaj, dar si o binecuvantare. Dar oricum ar fi, copiii nu isi pot alege parintii si astfel ei trebuie sa se acomodeze cu mama si tatal pe care ii au si cu alegerile pe care acestia le iau in viata.

Dar cu siguranta de multe ori te-ai intrebat daca esti un parinte bun, daca copilul tau este multumit si daca copilul ar avea avea mai multe optiuni… atunci el te-ar alege tot pe tine sa-i fii parinte?

Ce aspecte conteaza pentru un copil? Ce anume l-ar determina sa aleaga un parinte sau altul?

Copiii au nevoie de ambii parinti

Mama si tata, la fel de importanti in viata unui copil, traind impreuna, ca o familie fericita este poate printre primele lucruri pe care si le-ar dori un copil. Divortul este tot mai “la moda” in zilele noastre, iar numarul copiilor care locuiesc cu un parinte singur este tot mai mare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Familia este de baza in viata copilului. Ultimele studii arata ca micutii crescuti in familii monoparentale risca sa dezvolte mai multe probleme de sanatate in cursul vietii in comparatie cu cei crescuti intr-o familie unita.

Copiii crescuti fara tata sunt predispusi sa renunte mai des la scoala, sa consume alcool, tutun si droguri si sa incalce legea. De asemenea, cercetatorii afirma ca adolescentii care au crescut fara un tata alaturi isi incep mult mai devreme viata sexuala in comparatie cu cei care au crescut alaturi de ambii parinti.

Desigur ca si modul in care mama si tata se poarta unul cu celalalt au o influenta asupra copilului. Cand copilul isi observa parintii imbratisandu-se, pupandu-se sau vorbindu-si cu respect, el invata ce inseamna o casnicie fericita.

Copiii au nevoie de incurajare si sustinere

Parintii excelenti ar trebui sa creasca copilul intr-un mediu incurajator. Copilul ar dori sa vada ca mama sau tata sunt interesati sa-l sustina si sa-l ajute sa deprinda anumite abilitati si sa invete lucruri folositoare, sa-l indrume in viata.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Ghid pentru alegerea mobilierului interior Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!
Copilul tinde sa se ridice la asteptarile parintilor, asa ca un mediu incurajator care sa-i insufle dorinta de a reusi in viata este cat se poate de potrivit. Copilul trebuie sa stie ca este capabil de anumite lucruri, sa i se spuna ca va reusi, pentru ca el sa fie un om optimist si ambitios pe viitor.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri