Fie de Craciun sau de ziua lor, fie fara niciun motiv anume, parintii le ofera copiilor jucarii cu care acestia sa isi ocupe timpul in mod constructiv. Rolul jucariilor este acela de a le dezvolta micutilor imaginatia, indemanarea si totodata inteligenta si talentele.

Fie de Craciun sau de ziua lor, fie fara niciun motiv anume, parintii le ofera copiilor jucarii cu care acestia sa isi ocupe timpul in mod constructiv. Rolul jucariilor este acela de a le dezvolta micutilor imaginatia, indemanarea si totodata inteligenta si talentele.

Jucariile trbuie sa fie obligatoriu etichetate

O jucarie de calitate trebuie sa aibe eticheta cu numele producatorului, un numar de telefon, sa cuprinda specificata varsta copiilor carora i se adeseaza jucaria precum si componentele chimice ale acesteia. De asemenea, daca este cazul, pe eticheta trebuie sa fie mentionate avertismentele in functie de varsta.

Substantele chimice nocive din jucarii

Vopselele din jucarii precum si o serie de alte produse pot fi toxice, spre exemplu: stibiu, arseniu, bariu, cadmiu, crom, plumb, mercur si seleniu precum si compusii din coloranti si vopselele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dezvoltarea armonioasă la copii: ce jocuri sunt potrivite? Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii Concept educațional original creat de Ștefan Mandachi – hub cultural și bibliotecă ȋn container

Ce jucarii trebuie sa evitati?

Jucariile care il pot afecta fizic dar si psihic trebuie evitate:
- Jucariile mici nu sunt destinate copiilor de varste mici, acestea putand fi inghitite;
- Jucariile mari adesea nu sunt periculoase, insa trebuie avut in vedere ca acestea sa nu fie demontabile sau sa aiba o greutate mare;
- Jucariile cu fire pot fi periculoase pentru copiii mici, acestia adesea infasurandu-se in fire care ii pot chiar sugruma;
- Jucariile cu muchii ascutite ii pot rani;
- Pentru copiii mici nu sunt indicate jucariile vopsite, acestia au tendinta de a le duce in gurita;
- Jucariile electrice sunt potrivite poate copiilor mai mari, insa necesita multa atentie;
- Jucariile zburatoare sau miniarmele, pistoale cu bile ori sagetile trebuie evitate chiar si la varste mari;
- Pentru cei mici, jucariile care imita produse alimentare trebuie de asemenea evitate, pentru ca cei mici le pot confunda cu mancarea.

Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

In ceea ce priveste afectarea psihologica a copiilor, dereglari comportamentale si emotionale, parintii trebuie sa aiba grija daca le cumpara micutilor calculator sau jocuri pe calculator. Desi copiii sunt foarte incantati de astfel de cadouri, va trebui sa va stabiliti un program al functionarii internetului si de asemenea jocurile sa fie educative, in niciun caz sa nu instige la violenta, minciuna etc.

Un articol de Iulia Dibu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri