Fie de Craciun sau de ziua lor, fie fara niciun motiv anume, parintii le ofera copiilor jucarii cu care acestia sa isi ocupe timpul in mod constructiv. Rolul jucariilor este acela de a le dezvolta micutilor imaginatia, indemanarea si totodata inteligenta si talentele.

Fie de Craciun sau de ziua lor, fie fara niciun motiv anume, parintii le ofera copiilor jucarii cu care acestia sa isi ocupe timpul in mod constructiv. Rolul jucariilor este acela de a le dezvolta micutilor imaginatia, indemanarea si totodata inteligenta si talentele.

Jucariile trbuie sa fie obligatoriu etichetate

O jucarie de calitate trebuie sa aibe eticheta cu numele producatorului, un numar de telefon, sa cuprinda specificata varsta copiilor carora i se adeseaza jucaria precum si componentele chimice ale acesteia. De asemenea, daca este cazul, pe eticheta trebuie sa fie mentionate avertismentele in functie de varsta.

Substantele chimice nocive din jucarii

Vopselele din jucarii precum si o serie de alte produse pot fi toxice, spre exemplu: stibiu, arseniu, bariu, cadmiu, crom, plumb, mercur si seleniu precum si compusii din coloranti si vopselele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Caria dentară – ce este și cum se tratează

Ce jucarii trebuie sa evitati?

Jucariile care il pot afecta fizic dar si psihic trebuie evitate:
- Jucariile mici nu sunt destinate copiilor de varste mici, acestea putand fi inghitite;
- Jucariile mari adesea nu sunt periculoase, insa trebuie avut in vedere ca acestea sa nu fie demontabile sau sa aiba o greutate mare;
- Jucariile cu fire pot fi periculoase pentru copiii mici, acestia adesea infasurandu-se in fire care ii pot chiar sugruma;
- Jucariile cu muchii ascutite ii pot rani;
- Pentru copiii mici nu sunt indicate jucariile vopsite, acestia au tendinta de a le duce in gurita;
- Jucariile electrice sunt potrivite poate copiilor mai mari, insa necesita multa atentie;
- Jucariile zburatoare sau miniarmele, pistoale cu bile ori sagetile trebuie evitate chiar si la varste mari;
- Pentru cei mici, jucariile care imita produse alimentare trebuie de asemenea evitate, pentru ca cei mici le pot confunda cu mancarea.

Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM? Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața?

In ceea ce priveste afectarea psihologica a copiilor, dereglari comportamentale si emotionale, parintii trebuie sa aiba grija daca le cumpara micutilor calculator sau jocuri pe calculator. Desi copiii sunt foarte incantati de astfel de cadouri, va trebui sa va stabiliti un program al functionarii internetului si de asemenea jocurile sa fie educative, in niciun caz sa nu instige la violenta, minciuna etc.

Un articol de Iulia Dibu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri