Putem recunoaste o alergie alimentara dupa urmatoarele simptome:
- aparitia pe piele a unuor bubite rosiatice de diferite dimensiuni, mai mici sau mai mari, cu tendinta de a conflua sau nu, care tumefiaza sau nu, mici sau mai mari, care mananca sau nu. Este greu de a spune la o prima vedere daca este o boala dermatologica sau o alergie alimentara, de aceea se recomanda prezentarea obligatorie la doctor.
- Aparitia unor procese inflamatorii fie la nivelul pielii (la anumiti produsi de excretie), fie chiar la nivelul cailor respiratorii, punand in pericol viata copilului;
- Copilul poate simti senzatie de sufocare sau respiratie ingreunata
- Stranutul poate fi semn de alergie
- Mancarimi ale ochilor
- Greata, varsaturi sau diaree
- Ameteala, lesin
Este important ca acele alimente foarte alergene descrise mai sus sa fie introduse rar in alimentatia copilului, pe cat posibil.Laptele trebuie bine fiert ianite de consum.
Cum tratam alergiile alimentare?
Probabil multi dintre parintii ce au copii cu alergii alimentare si-au pus aceasta intrebare si afirm acest lucru pentru ca adesea alergiile reapar chiar dupa ce micutul a urmat un tratament. Regula regimului vegetal natural cu legume fierte timp de cateva zile si apoi introducerea treptata a fructelor, a legumelor crude, a carnii de pui si asa mai departe dupa o exacta sugestie a medicului este foarte importanta, repetarea ei cu strictete de fiecare data cand micutului ii reapare alergia stand la baza “vindecarii”. Cum spuneam mai sus, de cele mai multe ori aceste alergii alimentare apar la copii prescolari si dispar pana la varsta adulta. Tratamentul este specific si medicul incearca identificarea substantelor sau alimentelor care au produs alergia. Sunt cazuri cand aceste alimente nu pot fi identificate, probabil pentru ca alergia apare la un compus comun mai multor alimente. De obicei se administreaza un tratament specific care are rolul de a reduce alergia si posibilitatea ei de reaparitie, iar daca alergiile alimentare au dus la afectarea unor sisteme se intervine si la acest nivel. Este important sa va prezentati de urgenta cu copilul la medic atunci cand suspicionati o alergie fiindca evolutia acesteia poate fi brusca mai ales pe caile respiratorii si viata copilului este in pericol.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară