Atunci cand perioada cresterii in inaltime incepe, parintii isi doresc ca micutii lor sa ajunga la o inaltime frumoasa, mai ales pentru baietei. Dieta are un rol important in cresterea copilului, daca acesta nu este hranit in exces cu grasimi si primeste proteinele, vitaminele si mineralele necesare, atunci va avea o creste armonioasa. Insa cel ami important rol in cresterea in inaltime in joaca sportul.

Inotul

Inotul dezvolta foarte arminios corpul si musculatura, stimuleaza cresterea in inaltime, insa practicat la varste sub 10 ani presupune anumite inconveniente mai ales pentru fetitie, pe care pe predispune la dezvoltarea de chisturi ovariene. Totodata inotul nu permite o crestere foarte mare in inaltime, ci doar de cativa centimetri. Cele mai recomandate stiluri de inot pentru cresterea in inaltime sunt “broasca” si “delfinul”.

Dansul de performanta

Dansul de performanta ca baletul sau dansul sportiv permit o crestere in inaltime destul de mare si totodata dezvolta cel mai pronuntat postura, atitudinea, delicatetea si totodata aduce un plus educiatiei muzicale, artistice, a imaginii de sine si a gesturilor.

Alte sporturi pe care le puteti incerca sunt Kickingul si Stretchingul, insa efectele acestora sunt mult mai mici decat sporturile de performanta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri