Alergiile sunt frecvente in copilarie si la adolescenti, iar una dintre cele mai frecvente alergii intalnite in randul copiilor este urticaria. Aceasta reprezinta un tip de alergie care apare ala anumite substante din alimente, insa poate fi favorizata si de alti factori.

- Infectiile virale (de exemplu raceli) sau bacteriene;
- Efortul fizic intens;
- Nervozitate si emotii puternice;
- Expunerea excesiva la soare sau la frig etc.

Cum este diagnosticata urticaria?

In primul rand bubitele au aspect caracteristic alergic. Apoi parintele dar si copilul (daca varsta permite) este intrebat despre regimul alimentar al copilului, debut etc. Apoi se incerca identificarea alimentelor care au dus la alergia urticariana, ca apoi aceste alimente sa fie scoase din alimentatia copilului.

In general urticaria este tratata prin dieta alimentara, dupa identificarea limentelor alergene. Se poate intampla ca uneori reactia alergica a copilului sa fie mult mai puternica si sa necesite spitalizare. Cei care se stiu alergici, avand alergii care le pot pune viata in pericol, poarta in general cu ei efedrina injectabila si sunt instruiti de cadrele medicale cu privire la folosirea acesteia daca se intampla vreodata sa fie singuri si sa aiba nevoie de administrarea acesteia.

Se mai folosesc unguente pentru ameliorarea simptomelor de mancarime sau intepatura la nivelul blandelor sau de protectie fata de unele insecte.

La inceput medicul cere scoaterea progresiva a unor alimente din alimentatie care se cunosc a fi alergene pana la disparitia blandelor, apoi se reintroduc trepatat, iar daca blandele reapar la un moment dat poate fi identificat alimentul sau categoria de alimente la care copilul face urticarie.

Urticaria este destul de frecventa, aproximativ 60% din populatie manifestand macar o data in viata un episod urticarian. Durata reactiilor urticariene variaza de la organism la organism, putand sa apara o sigura data sau in repetate randuri. Medicul va institui copilului tratamentul adecvat. Nu se recomanda sa copiati de la prietene sau vecine care au copii cu urticarie tratamentul, copilul vostru reactioneaza cu sigranta altfel. Consultati medicul specialist, chiar daca observati ca blandele nu dureaza mai mult de cateva ore si reapar rar.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri