24 Septembrie 2010 publicat în Copil 15 share-uri

Copiii adora sa deseneze fiindca aceasta actiune inseamna o descarcare a energiei interioare de care copiii dispun din plin. Desigur, desenul are o astfel de conotatie si pentru adulti, de exemplu vi s-a intamplat sa mazgaliti ceva in timp ce vorbiti la telefon?

De exemplu poate desena familia, un copac si un soare. Este un desen pe care multi copii il fac, iar modul in care se pozitioneaza in familie, cine este primul personaj desenat (este cel mai important pentru el), care din personaje este cel mai inalt (tot cel mai important) arata fata de cine se simte mai atasat. El ar trebui sa stea intre cei doi parinti, alaturi de frate daca are, asadar acrodati o atentie sporita modului de reprezentare. Copacul reprezinta de obicei increderea, data de trunchiul copacului si coroana, cat este de stufoasa, de verde. Soarele este unul mare si stralucitor, fiindca pentru ei zilele sunt furmoase, copiii sunt lipsiti de griji la aceasta varsta.

Baieteii mai deseneaza rachete, de obicei fratii mai mici, aceasta inseamna ca se simt dominati, de obicei de fratii mai mari. Mai deseneaza ceea ce considera ca este important pentru parinti, insa de partea aceluiasi sex, de exemplu baietii incep sa devina pasionati de masini, minge sau sporturi, luandu-l ca model pe tatal lor. Fetitele deseneaza papusi sau fete, dar nu uita detalii ca cercei, bratara, inel sau un par lung si ondulat pe care probabil si-l doresc sau il asociaza cu reprezentarea printeselor din cartile de povesti. Copiii incep sa observe detaliile, iar voi trebui sa acordati atentie desenelor lor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Mai deseneaza case, aceasta ca semn al spatiului in care se simt protejati. De obicei casa lor nu mai are si alta casa in jur, fiindca universul lor se opreste acolo. Geamurile casei si usa demonstreaza cat sunt de deschisi fata de ceilalti, de exemplu o usa mica sugereaza ca nu lasa sau nu sunt lasati sa aduca alti copii in casa, ori ca sunt selectivi in privinta prietenilor. De obicei casele cu geamuri si usa mica denota un copil usor introvertit. Se considera ca o clanta pe partea stanga arata ca micutul este cantonat mai mult spre trecut, iar pe partea dreapta – spre viitor. In general emisferele cerebrale sunt impartite astfel ca activitate, procesand gandurile trecutlui, respectiv cele cu privire la viitor.

Dupa 6 ani copiii incep sa deseneze mai complex, sa poata reda miscari, deja incep sa reprezinte situatii care li se intampla in fiecare zi. Pot desena fructe, animalele sau plante (vazune in gradina zoologica/botanica), pot desena copiii din parc alaturi de care se joaca ori personaje din povesti sau desene animate. Desenele lor devin mai clar de interpretat, avand mai multe elemente si dezvaluind astfel mai multe despre copii. Daca chipurile sunt triste sau apar elemente de violenta puteti intelege usor ce se intampla cu copilul. Daca sunt prea multe urme de negru de asemenea. Ei deseneaza ceea ce ii supara cel mai tare la aceasta vrasta, desenul devenind si un mijloc de descarcare, ci nu doar de creatie. Daca deseneaza multe spatii verzi si flori, ptrobabil simte nevoia sa iasa mai des la iarba verde si sa se joace. Ori poate ii e dor de vacanta de la bunici din care tocmai s-a intors.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri