Copiii sunt adesea agresivi fiindca nu manifesta inca un bun control asupra emotiilor si furiilor lor, asadar atunci cand simt ca pierd controlul devin agresivi.

Copiii sunt adesea agresivi fiindca nu manifesta inca un bun control asupra emotiilor si furiilor lor, asadar atunci cand simt ca pierd controlul devin agresivi.

Cum “tratezi” agresivitatea copilului tau?

Pentru a intelege mai bine care este atitudinea corecta a parintilor trebuie sa identific care sunt cauzele agresivitatii micutului:
- In primul rand el invata prin copiere, asadar daca voi va manifestati violent (nu doar fizic, e suficient si verbal) atunci cand sunteti tensionati copilul va considera ca acesta este comportamentul corect. De exemplu daca sunteti la volan si va enervati in trafic, reactionand prin tipete sau cinvinte jignitoare, copilul va face la fel.
- Atunci cand se simt suprasolicitati, astfel stresul ca nu pot finaliza sau nu pot face bine tot ceea ce si-au propus ii determina sa devina nervosi;
- Cand apare un alt copil, un fratior;
- Atunci cand i se ia o placere, de exemplu cineva i-a luat jucaria sau parintii nu i-au cumparat ceva;
- Atunci cand simte presiunile concurentei, de exemplu concursurile sau aprecierea parintilor fata de alti copii la gradinita, cum ca aceeia ar fi mai talentati, mai isteti, mai cuminti etc. Copilul ii va invidia si poate deveni violent cu ei;
- Lipsa atentiei parintelui; copilul doreste sa ii fie acrordata atentie si daca aceasta nu se intampla, atunci devine violent pentru a-si putea manifesta frustrarea;
- Cand este frustrat.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

Cum il convingi sa renunte la agresivitate?

Puterea exemplului. Copilul va invata usor-usor ce comportament sa adopte in fata agresivitatii de la parinti. Daca acestia discuta cand apar tensiuni de exemplu si o fac pe un ton bland, vor stimula copilul sa comunice cu ei, astfel obtin doua beneficii: evita agresivitatea iar relatia copil-parinte este una deschisa.

Pedeapsa. Si pedepsele sunt constructive, daca le alegeti pe cele potrivite. Ele nu trebuie sa cuprinda violenta si chiar daca sunt pedepse, trebuie sa contina obligatoriu dovada de afectiune din partea parintelui. Kidz va recomanda sa cititi mai multe detalii despre pedepse in articolul: “Cum pedepsesti copilul?” sau “Utilizarea recompenselor si pedepselor la copii”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri