Copiii nu cunosc autocontrolul si nici sensul acestuia, ei dorind sa faca intotdeauna ceea ce le place. Pentru ca nu pot anticipa intotdeauna consecintele reale ale faptelor lor si nici resursele necesare indeplinirii dorintelor, nu isi pot canaliza deciziile si nici reactiile, avand nevoie de indrumarea parintelui care trebuie sa le fie alaturi, sa ii trateze cu afectiune si sa le explice pe intelesul lor cat mai multe detalii despre decizii, urmari si responsabilitati.

Scoala este adesea privita de copii ca o abatere de la joaca, un obstacol ce sta in calea fericirii lor, caci in loc sa se uite la desene animate sau sa faca orice altceva ce ii distreaza trebuie de exemplu sa scrie, sa citeasca sau chiar sa rezolve probleme la matematica. De aceea copilul trebuie convins nu neaparat ca scoala ii este utila fiindca abia cand este mare va intelege acest lucru, ci ca invatatura este distractiva si mai ales practica, trebuie sa gaseasca aplicabilitatea informatiilor pe care le deprinde. Insa copiii sunt dificili si au comportamente diferite, de aceea va sugeram cateva sfaturi principale de abordare prin care ii puteti convinge sa invete cu drag si sa isi faca temele.

Copilul rasfatat

Copilul rasfatat este de fapt rezultatul comportamentului inadecvat al parintilor. Acestia au considerat ca in primii ani de viata ai copilului regurile nu isi au locul probabil din iubire excesiva care de altfel este fireasca, dar parintele trebuie sa se gandeasca la binele real al copilului. Micutul trebuie sa inteleaga ca nu orice este posibil si sa faca, in timp, diferenta intre bine si rau. Astfel inca de cand este sugar mamica il poate indeparta delicat de la san pentru a-l schimba la celalalt mamelon, chiar daca initial sugarul incepe sa planga, in timp va deveni ascultator. Mai tarziu nu ii trebuie respectate toate mofturile ci refuzate cele de cuviinta, insa obligatoriu refuzul trebuie insotit de explicatiile pentru care dorinta copilului nu poate fi indeplinita, acesta ajungand cu timpul sa inteleaga ordinea si importanta lururilor.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Copilul rasfatat este adesea zgomotos, violent atat fizic cat si verbal, tipa, plange, se tavaleste, arunca, sparge, ameninta, practic face orice pentru a-si determina parintele sa cedeze nervos si sa ii satisfaca mofturile. Acesta trebuie educat prin fermitate, chiar daca deja l-ati invatat sa fie rasfatat. I se va motiva obligatoriu care sunt cauzele pentru care ii sunt refuzate sau respinse dorintele sau actiunile pentru ca el trebuie sa inteleaga motivele pentru care anumite lucruri nu sunt bune.

Pentru a-l cinvinge sa invete in cazul copilului cu acest comportament functioneaza bine regulile sistemului pedeapsa-recompense. I se vor interzice anumite placeri pana cand nu isi termina temele, dar daca si le va face de buna voie fara sa fie pus de parinte poate primi o mica recompensa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri