10 Noiembrie 2010 publicat în Copil 30 share-uri

Educatia copiilor este dificila, mai ales pentru ca parintii sunt in general atat de iubitori incat nu pot fi fermi cu copiii lor, desi aceasta atitudine prezinta numai beneficii.

Din dorinta de a le satisface toate mofturile micutilor, parintii sunt tentati sa greaseasca in educatia acestora, sa se lase prada rugamintilor acestora, ba chiar unii dintre parinti devin sclavi ai dorintelor propriilor copii.

Care sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac parintii in educatia copiilor?

Irascibilitatea
Niciodata nu trebuie sa ridicati tonul la propriul copil, oricat ar fi de neastamparat exista cu siguranta alte metode mai bune decat violenta, fie ea doar verbala (violenta fizica nici nu intra in discutie). Copilul percepe prin acest gest ca este respins, agresat, astfel fie va copia comportamentul, tipand si el si devenind irascibil si incontrolabil, fie se inchide si se departeaza de parinti.

Alintarea

Multi parinti au tendinta de a-si lauda copilul si a-l recompensa chiar si atunci cand nu este cazul. Copilul nu stie sa faca diferenta intre bine si rau, el va lua ca exemplu comportamentul copilului si va fi manat de instinct si curiozitate in activitatile lui, astfel ca fara indrumarea atenta si corecta a parintelui nu va sti sa faca alegerile bune pentru el. Este datoria parintilor sa ii ofere copilului informatiile si educatia corespunzatoare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Horoscop: Top 3 zodii cu Karmă grea în DRAGOSTE – au de învățat lecțiile dureroase ale iubirii Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Lauda si recompensa

Copilul nu trebuie laudat sau recompensat doar atunci cand face un lucru bun, ci chiar si atunci cand nu a facut nimic extraordinar (dar nici rau) pentru a intelege ca este iubit si apreciat, chiar daca nu intotdeauna reuseste sa aiba un succes.

Compararaea cu alti copii

Nu il comparati niciodata cu altii. Nu ii spuneti ca “X” este mai bun, mai istet, mai minunat. Fiecare copil are talentele si abilitatile sale, este datoria voastra ca parinti sa i le descoperiti si dezvoltati pentru a excela in anumite directii. Unii copiii nu au cele mai bune note la scoala, dar poate au o inclinatie deosebita spre muzica, dans sau sporturi.

Critica

Critica nu il va ajuta, ci din contra. Copilul trebuie indrumat cu drag si corectat delicat atunci cand greseste, cu afectiune, fara a se simti respins sau, mai grav, sa se simta un obstacol in fericirea parintilor. Adesea copiii dezvolta astfel de ganduri.

Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul

Sa nu i se acorde atentie

Parintii sunt adesea ocpuati si trateaza superficial un desen al copilului, o poezie, o jucarie, ceva colorat etc. Copilul are nevoie sa fie apreciat, are nevoie de atentie si afectiune si, la drept vorbind, nicio activitate nu este mai presus de copilul dumneavoastra.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri