Copiii pot suferi diferite afectiuni si este bine sa fie diagnosticati cat mai devreme pentru a avea sanse maxime de vindecare fara urmari neplacute. Unele afectiuni trec de la sine sau cu un tratament usor, cum sunt spre exemplu infectiile respiratorii, indigestiile, starile de greata etc., insa unele afectiuni trebuie urmarite atent de medici pentru ca nu au urmari tocmai placute, se pot agrava si pot inrautati starea de sanatate a copilului.


Ce simptome ale copilului nu trebuie ignorate?

Simptome resparatorii

Daca micutul incepe sa respire repede, din ce in ce mai repede, simte ca se sufoca, buzele ii devin vinetii, devine usor rece, apoi ametit si confuz, nu mai astepta, suna rapid serviciul de urgente. Copilul poate lua o pozitie antalgica, aplecat, chinuindu-se sa respire. Astfel de situatii apar fie atunci cand ceva ii obstrueaza caile respiratorii, fie in cazul unei alergii grave, in cazul unei crize de astm de debut sau chiar o infectie respiratorie.

Sangerari

In mod normal daca micutul sangereaza luati un tifon curat si presionati leziunea 2-3 minute – sangerarea se opreste. Chiar si in hemoragiile nazale se preseaza nara sangeranda trei minute si astfel se face hemostaza. Daca sunt lezate vase mari, importante si hemoragia nu pare sa se opreasca sau are o leziune mica (sangerare nazala, o mica taietura de piele) dar sangerarea nu pare sa i se opreasca sunati serviciul de urgenta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Febra

Febra trebuie intotdeauna tratata. Chiar daca nu este provocata decat de o banala raceala, ea poate produce serioase leziuni neurologice. Consultati medicul sau administrati-i un antipiretic pana luati legatura cu medicul, in functie de gravitatea situatiei.

Tusea prelungita

Daca tusea dureaza mai mult de doua saptamani, chiar daca alte simptome nu mai exista, mergeti la medic pentru noi invetsigatii. O boala care ar putea prelungi tusea poate fi de exemplu o pneumonie sau chiar o tuberculoza. Acest aspect nu trebuie neglijat.

Lipotimia si sincopa

Daca se intampla ca cel mic sa lesine sau sa ameteasca brusc incat sa cada, nu neglijati acest simptom. El trebuie investigat pentru a se determina cauza unui astfel de eveniment. Poate sa fie o simpla scadere a glicemiei, sau poate fi debutul unei boli neurologice sau chiar al unui diabet insulino-dependent de exemplu. Mai bine investigati, chiar daca nu a fost decat un episod trecator, decat sa descoperiti tardiv o boala.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!  

Durerea

Durerea care nu cedeaza in cel mult o ora de la administrarea unui analgetic pentru copii este intotdeauna semn rau. Nu amanati si mergeti cat de curand la medic.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri