In toate aceste perioade de stres intelectual copilul are nevoie de un suport afectiv mai mare, de anumite conditii de studiu, dar si de sport si alte activitati colaterale. Este bina ca el sa mai aiba un proiect extracuricular in care sa fie implicat implicat: dans, instrumet, sport, teatru sau alte programe educationale potrivite varstei lui. Acestea il vor ajuta sa interactioneze mai mult, sa aiba o cultura mai vasta si mai ales sa invete sa se adapteze mult mai usor noilor situatii.
Revenind la surmenajul intelectual, in perioada de lucrari, sesiuni sau alte examene are nevoie de o alimentatie mai bogata in factori energizanti, dar si in proteine. In creier, memoria este structurata pe baza proteinelor, insa totodata creierul este un mare consumator de energie (grasimi) si de glucoza (asadar sa nu va mire daca vrea ciocolata in fiecare zi). Sportul insa este extrem de util in eliminarea stresului, de aceea este indicat sa inscrieti copilul intr-o activitate care sa implice miscare.
Cerealele integrale si lactatele
Acestea nu trebuie sa lipseasca de la micul dejun, atat pentru copii, cat si pentru parinti. Cerealele integrale (cele musli, ci nu procesate sau cu ciocolata etc.) contin glucide de buna calitate, cu absorbtie lenta, care asigura glicemia constanta pe parcursul a mai multor ore si totodata nu agreseaza pancreasul care trebuie sa secrete insulina pentru metabolismul glucozei. Dulciurile din cereale reprezinta hrana ideala pentru creier si muschi.
Cerealele mai contin si fibre, foarte utile in reglarea digestiei si a tranzitului, precum si in detoxifiere. Pentru ca aceste fibre sa isi exercite efectele pozitive asupra organismului este necesar sa fie consumate cu o cantitate mare de lichide. Foarte gustoase sunt daca le consumati cu lapte. Pentru un gust mai bun se adauga miere, mieji de seminte, fructe.
Pluto în Vărsător 2023 -2043 – Este vremea schimbărilor istorice...

Tot la micul dejun se mai consuma si un iaurt.
Oua
In perioada de efort intelectual sau fizic copiilor le sunt recomandate ouale: de preferabil un ou pe zi la masa de pranz, cu conditia ca cel mic sa fie normoponderal. Nu se vor administra copiilor supraponderali.
Peste
La doua zile, la masa de pranz, este indicat sa ii serviti copilului peste. Acesta este bogat in proteine de buna calitate si in grasimi bune (acizi grasi omega 3 si omega 6) care imbunatatesc functiile nervoase. Tot in categria grasimilor bune putem sugera si miejii de floarea-soarelui sau de dovleac, arahidele necoapte (se pot pune in cerealele de dimineata), miezul de nuca sau alte seminte.
Schimbări importante în regulile de circulație. Poliția a anunțat cum se circulă acum în sensul giratoriu: ”Vechea practică nu mai e valabilă”
Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri