Ca orice parinte iti doresti un copil inteligent si silitor la scoala, care sa aiba note mari. In primii ani de scoala cantitatea de informatii nu este foarte mare, insa ulterior urmeaza perioada tezelor cand copilul este stresat, perioada examenelor de capacitate si bacalaureat, apoi cele de admitere in invatamantul superior si in sfarsit sesiunile, care par sa nu se mai sfarseasca.

Fructe si legume

Este recomandat ca intre mese, in timp ce invata, copilul sa manance fructe proaspete sau legume, sa le aiba la indemana pe masa de lucru.

Hidratarea

Pentru a functiona la cote maxime creierul are nevoie de multa apa. De aceea copilul trebuie sa aiba pe birou mereu o cana cu ceai, suc natural de fructe, lapte sau apa plata, astfel incat sa nu uite sa se hidrateze.

Desigur, acest tip de alimentatie este potrivita si adultului aflat in perioade de stres sau surmenaj intelectual la locul de munca ori in cadrul unor examene de supracalificare. Ca suplimente alimentare este sugerata combinatia de nootrope cu vitamine si minerale, spre exemplu ginseng cu lecitina, calciu si magneziu.

Un articol de Iulia Dibu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri