Jocurile moderne sunt foarte comode si nu mai stimuleaza la fel de mult imaginatia copiilor. Sunt insa unele jocuri care se fac cu parintii, educatorii sau profesorii si care nu se cumpara din magazin, doar uneltele fiind necesare. Aceste jocuri dezvolta cel mai mult imaginatia copilului.

Jocuri de imaginatie

Atunci cand este foarte mic, copilul trebuie sa se joace cu papusile si sa fie lasat sa cunoasca imprejurimile, mai exact casa. Apoi se introduc treptat jocurile: initial trebuie lasat sa deseneze singur ce ii vine in minte lasandu-i la indemana cat mai multe creioane colorate si un carnetel in care sa se joace. Apoi poate incepe sa coloreze carti, sa invete poezii scrute, apoi sa puna forme la locul lor (patrate, triunghiuri etc.).

Ulterior pot invata sa confectioneze: sa insire margele, sa confectioneze masti, hainute la papusi, huse de scaune, sortulete, rame, felicitari, decoratiuni de brad, de Paste, forme din plastelina etc. Din lucruri de aruncat copilul poate confectiona ceva frumos: hartie, scoici, panglici, scobitori, bete de chibrituri, conuri de brad, ghinde, petale de flori, ramuri de copaci, resturi de materiale, lana, blana, hartie, carton de la cutii sau ambalaje etc. Toate aceste materiale pe care altfel le-ati arunca pot constitui o adevarata sursa de creatie pentru copil. Exista reviste special concepute pe grade de dificultate pentru copii pe care ii invata sa confectioneze, sa faca diverse forme si ornamente din hartii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Apoi micutul trebuie sa picteze, sa invete cercul cromatic, in acest sens exista carti speciale pentru copii care ii invata toate acestea, avand nevoie de parinti sa le citeasca si sa le explice cateva reguli in privinta combinarii culorilor.

Treburile casnice

Micutul va fi foarte incantat sa va ajute la treburile casnice. Cereti-i ajutor in toate treburile: la datul cu matura, la spalatul vaselor, la impachetatul si aranjarea hainutelor in dulap, la stersul prafului.

De asemenea micutul va poate ajuta si in bucatarie: sa orneze fursecurile, sa aleaga el o prajitura, sa va ajute la prepararea cremelor, la aluat, la taierea prajiturilor in anumite forme, la presararea zaharului, scortisoarei, nucii de cocos, la aranjarea cireselor si la ornarea cu frisca etc.

Toate acestea dezvolta copiii, pe cei timizi ii determina sa aiba incredere in ei in urma realizarilor pe care le au, parintii ii pot stimula sa faca obiecte decorative prin casa etc. De asemenea cei foarte agitati vor invata cu timpul sa se concentreze si sa isi canalizeze energia, ceea ce ii va ajuta foarte mult la scoala si la varsta adulta.

Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Testul lui Mercur Retrograd: Cum te va afecta aceasta perioada? Caria dentară – ce este și cum se tratează

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri