IN ACEST ARTICOL:
Toxiinfectiile alimentare apar cu precadere in perioade legate de marile sarbatori din an, dar si in anotimpul cald. Cei mai predispusi toxiinfectiilor alimentare sunt copiii si batranii, primii avand un sistem imunitar incomplet dezvoltat, iar cei din urma fiind tarati si cu un sistem imunitar incomeptent.
- Fructele si legumele trebuie spalate sub jet de apa rece inainte de a fi consumate, chiar si fructele care se cojesc (citrice, banane etc.).

Manifestarile toxiinfectiilor alimentare sunt zgomotoase, apare diareea, chiar si voma sau varsatura, dureri abdominale puternice sub forma de crampe, bolborisme, durere de cap puternica, stare generala degradata, apatie, astenie, febra si frisoane. Daca observati astfel de manifestari la copil sau la orice membru al familiei, consultati imediat medicul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri