Educatia reprezinta cea mai mare comoara sau mostenire pe care un copil o poate primi de la parinti. De aceea atunci cand vine vorba de educatie nu trebuie sa fiti indulgenti, pentru ca orice gest care nu a fost invatat cum trebuie mai tarziu ii va provoca micutului diverse “pagube” sociale, morale, personale.

Nu e politicos

Daca cel mic nu saluta, nu lasa doamnele sa intre primele pe usa n cazul in care este baiat, daca nu stie sa spuna “te rog” si “multumesc”, atunci va trebui sa il invatati si sa ii explicati ca aceste maniere sunt absolut obligatorii.

Nu e ascultator

Copilul trebuie sa inteleaga ca sfaturile pe care parintii i le dau trebuie ascultate sau daca are o alta parere sa o aduca in discutie inainte de a lua decizia de a face doar cum vrea el. Copilul neascultator va prezenta intotdeauna si alte carente educationale pentru ca devine refractar la sfaturile parintilor. Desigur, va avea probleme la gradinita si la scoala.

Fura

Furtul este o grava problema in educatia copilului. De obicei copiii fura ceea ce isi doresc. Ei trebuie sa inteleaga ca nu pot avea totul si de asemenea ca cel care a fost privat de obiectul furat sufera. De asemenea copilul trebuie sa invete ca isi asuma responsabilitatea atunci cand fura, ca atare va trebui sa isi ceara scuze si sa inapoieze obiectul furat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri